Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lord Ogy da si uključio u osiguranje i rizik od oluje imao bi da naplatiš štetu. To malo poskupljuje osiguranje ako se ugovori ali na kraju ne misliš kad se desi ovako nešto.
ogi koji je to deo atara ?
Off topicLord Ogy da si uključio u osiguranje i rizik od oluje imao bi da naplatiš štetu. To malo poskupljuje osiguranje ako se ugovori ali na kraju ne misliš kad se desi ovako nešto.
Kod mene je isto ovako ubio grad, dolzio jedan decko iz Generalija i sacinio zapisnik, napisao je onako kako jeste i doci ce pred berbu da procene stetu.Steta ce biti bar 20do 30%. jednostavno ne moze kukuruz koji nema lisnu masu da iznese rod i kvalitet kao normalan kukuruz.Postoji sansa da bude idealno vreme,toplo sa cestim padavinama i tada bi to bilo blizu maksimuma ali ako udari susa prvo ce izgoreti ovi ubijeni listovi, stablo je izlupano prilicno.Kukurz jeste borac ali definitivno, bice posledica.Rakin dobre su ti slike. Po nekom mom mišljenju trebalo bi da bude bar 30%. Postoji oštećenje stabljike koja se neće regenerisati kao što je to situacija sa listom. Ali kad dođu ovi iz osiguranja oni će ti najbolje reći koliki će % biti. Mada oni treba da dodju i pred samu žetvu pa da vide kako će tada da bude stanje - pogotovu sa klipom i da li ima neku anomaliju ili je zdrav i dobro rodio. Sve to će uticati na završni % štete.
Off topic
Ove godine prvi put sam osigurao useve u generali osiguranju, pretrpelo mi oko 10 kj stetu od nevremena pre 5 dana nije totalna ali ima stete. Zvao sam i prijavio medjutim jos niko me nije zvao za procenu, zito ce uskoro da se skida i ako ne dodju da li ce priznati stetu? Kukuruzu je svo lisce isfronclano i vide se redovi u njivi mislim da ce se oporaviti jer je stablo ostalo citavo zajedno sa metlicom, da li ce mi i tu platiti osiguranje stetu?
Послато са SM-J510F помоћу Тапатока