Vecini mesta ,tesko.Pola pola mozda ,i to mislim samo na Vojvodinu.Znam da u Subotici vi imate kise za izvoz ,i neka ,barem nekome da ide lepo skoro svake godine .Ovde je barutana od godine postala normalna pojava skoro,iznenadimo se normalnoj godini,ovaj jeben... deo banata kao da je uklet.Prosle godine kad se zavrsilo svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji ,kad nam je i kisa bukvalno dolazila delom sa severoistoka svake nedelje,tad se i ''idealna'' godina zavrsila,trajala jeste do tada,bilo je sve idealno,skoro.E onda je barutana udarila,a mi ovde imamo zemlju koja gubi vodu kao da je kamenje ispod,ubrzo su kukuruzi krenuli da se suse,klipovi jad i beda skoro u vrsidbi.Daleko da smo mogli tarupirati njive,ali daleko je i to sve bilo od lepih prinosa,jednostavno kad je najvise bila potrebna ,tad je zasusilo.Stoga prosla godina za ovaj nas kraj ovde ,je daleko od lepe kisne godine,i itekako ne zelim da se ponovi.Ova godina ako bas ne moze biti bolja ,nek onda prvo krene sa manje kisa ,ali nek pada kad je potrebna u nalivanju zrna.