Kukuruz 2018

Danas smo završili vršidbu Dkc 3623, vlage između 13 i 14 %, a prosečan prinos ovog hibrida je nešto ispod 12 tona po hektaru... Ja zadovoljan...
Razmak i akgrotehnika?

Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока

Razmak je 18 cm... Što se tiče agro tehnike, išlo je od 100 do 125 kg 3x16 jesenas i 130 kg urea po kj. Što se tiče prskanja, išlo je po potrebi, uglavnom sav kukuruz je rađen Adengo + Maton i posle Nikogan, a od parcele do parcele zavisi da je još šta rađeno....

I moram da napomenem, da agrotehnike na koju mi neutičemo, a to je KIŠA, bilo u svim fenofazama i više nego dovoljno.

Da li mogu kukuruz sa vlagom 16,2 da skladistim u podnom skladistu na visini od 1,5m?

A kad sam je hteo da se ženim iz Banata,deda me odvraćao rečima da je i kiša pobegla odatle!

Ja sam ti upravo taj jedinac,a isprosila me sremica polu rusinka,polu šokica.I sad kad se setim tog dana,pre 30 godina,suze same teku.Kao u onoj pesmi,tecite suze tecite...

Veceras obrao prvu njivu, ZP 548,555 i 560 pomesano. Dobio 150kg/kj 6/24/12 i 150kg/kj ureje. A prinos...njiva je 0.9ha i ima oko 66 redova, 10 redova i uvratine smo okratili kombajnom, na onome sto je ostalo da se bere nabrali smo 2 zmajevke i 1 dubravu klipa, pa ko je voljan nek racuna. :osmeh:

Nego,je l' se desilo nekome da u novom kukuruzu ima žiška? I to baš dosta. Ovrli smo danas jednu parcelu ZP 434 i ono je haos koliko ih je bilo.

Ima kod mene, a i suseljani se žale...
Ne drastično puno, ali ga ima...
ZP 560 je u pitanju, mada sam mišljenja da tu sorta ne igra nikakvu ulogu...
Majka mi je prva ukazala na tu činjenicu, ja nisam obraćao pažnju pri krunjenju i mlevenju istog...
Biće veselo, da se tako izrazim, blago rečeno...

Nazad
Vrh