Kukuruz 2018

62000 biljaka po hektaru.
Sta znam, mozda je sejalica malko brljavila, nije bas u idealnom stanju Nodetka. Vise je negde zbijen preblizu pa je onda naredni razmak veci nego sto treba.

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Djordje lepi kukuruzi i dovro rodili. Bice tu lepog prinosa. Samo jedna zamerka. Mogla je malo cistija njiva biti. Botanicka basta ti te njive.

Ovo je 40-ak k biljaka po hektaru.Kad si na njvii,ponesi metar i izmeri 14.28 metara i izracunaj broj biljaka u toj duzini,ako je npr 40 biljaka ,to je 40k po hektaru ,ili koji god broj da dobijes.Izmeri tako na vise mesta i uzmi prosek ,bar 3-4 po njivi,i dobices jako tacan uvid u kolicinu biljaka po hektaru ,stoga sejalicu tako i steluj prilikom sledece setve,manji ili visi razmak u redu.

A da li je iko našao crve u klipovima.još je to trava.
Našao "baš ja", danas išao da se provozam do njive...
Rekoh da ponesem par komada za konja, da zasladi, od 5 klipova u dva je bio crv...
U pravu si, daleko je berba, šiljimo ražanj a zec u šumi...
Nego evo i obećane slike mojih i komšijskih "gazdačkih" ku'ruza...
Ne, niste pogodili, parcela "s lijeve strane" je MOJA...:osmeh:
Apropo one priče da neće imati samo onaj što nije ni posejao...
Ovaj je posejao, i ovo mu nije jedini primer - "ogled" u ataru...
Svu zemlju nasledio, ima negde oko 10-tak jutara, u arendu ne da, a ko bi je uzeo ovakvu...
Ja prvi ne bih, bez obzira što mi je komšijska njiva a i potpuno je iste površine kao i moja...
Da Vam ne kažem šta je, ne bi ni videli kukuruz od korovštine raznih sorti...
Prava botanička bašta, da vode studente da skupljaju biljke za herbarijum...
20180721_091520.jpg

20180721_091532.jpg

Takvih prizora ima u svakom ataru.Imam i ja takvog komšiju koji ima 6-7 ari pored mene a godinama sam korov sa malo kukuruza dok ove godine nije posejo ništa.Pitaću ga da mi proda u arendu ili na uvek kako god odluči jer je ovako katastrofa.

I kad je dovedeš u red, on naredne opet uzme natrag...
Već viđeno, stara pesma...
Najsmešnije je to što je ovaj čovek, što sam ga najmio da ode da oprska, svojevremeno pazio da prska po tihom vremenu i da drži odstojanje od komšije...:haha:

- - - - - - - - - -

Nego šta kažete za ovoga crva što ima u kukuruzu, šta je to?
Opet neki "plamenac" ili neka druga novokonponovana karakondžula, a PRC Kina joj otačbina?

Sta se sekiras za crve, i onako vise ne mozes uci u redove prskati a sigurno ce biti mnogo, mnogo bolji od proslogodisnjeg roda. Tako da uzivaj i moli za jos neku dobru kisu.

Nazad
Vrh