Kukuruz 1. brzinom ? Vi se šalite...
Nego kojom? Drugom,bez obzira koliko je dobar prinos i krupan kukuruz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kukuruz 1. brzinom ? Vi se šalite...
Dragane kupi većeg Dragona,njemu ne smetaju balvani od klipova kukuruza.
Ne treba jurcati po svaku cenu, ali meni se nije desilo da vozim sporije od 2. brzine, iako je rod bio preko 8t/kj, a kukuruzu tvrdunac. Lupa tad poprilično, ali iz tog razloga i izbegavam sejati te hibride.Nego kojom? Drugom,bez obzira koliko je dobar prinos i krupan kukuruz?
Bogami i ja se nosim mislju da opet kukuruzu nadjem mesta u kotarci i platim malo da se obere u klipu. Imam mesta za jedno 10vagona. Ne mora da me odma izmuzu ako vlaga bude veca na jesen.
Sent from my B15Q using Tapatalk
Dragane ako se preradi čardak i sipa u zrnu jel moraju da se stavljaju pregrade i tako dobiju dva - tri bunkera (zavisno od dužine) ili je dovoljno da se na svaki metar visine zrna stavi jedna plastična cev (fi 100) koja je perforirana? Zbog vlažnog zrna pitam. Ili ima neki drugi način? Znam da mora da se čeka da vlaga se spusti na 14%.
Trebalo bi minimum dva vagonaMeni su i drveni i žičani čardak postavljeni na takvoj promaji da nikad nisam imao problem sa kukuruzom u klipu. Leti kad su one nesnosne vrućine u njemu je jako prijatno jer uvek pomalo struji vazduh. A dimenzije su 7x1,6x2,5m. Nemam predstavu koliko tu može da stane zrna kad bi se napunio do vrha. A što ste rekli da se njega treba rešiti do juna meseca ja sa tim nemam problem jer krenem od februara da ga isporučujem stalnom kupcu i do početka maja sav isporučim.