Peet
Član
Ja sam se plasio kukuruza toliko da cu se plasiti i narednih godina. Ove godine posejao oko 4% od ukupno obradjenih njiva, ali zato soje nesto vise od 80%. Za sad je situacija pod kontrolom odlicna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja uvek posejem po preporuci proizvodjaca. Ni redje ni gusce....Ja cim sam resio da sejem malo redji sklop odmah kisna godina,aj ti sada znaj unapred vreme.
Ja sam danas obilazio moje kukuruze, dosta dobro izgledaju posle ovih kiša. Zapazio sam dve stvari: komšijski ZP606 ima mnogo veću metlicu od mojih Pionira, dole kod njega je zemlja sva bela od polena sa metlice, dok je kod mene to poprilično siromašno. To verovatno nema nikakve veze za uspešno oprašivanje, ali eto baš bode oči. A sejani su istovremeno... Druga stvar je da mi je interesantno koliko nisko nosi klip P0023, prosto nisam navikao na takav položaj klipa...[/QUOTE Mozda pioner tek pocinje sa cvetanjem nema bas mnogo veze sto su zajedno sejani ako nisu ista grupa zrenja
Momo nema odakle samo sa te njive su normalno od larvi su postali leptiri.Videcemo dali ce se oploditi.
Kod mene ima padnutih od diabrotike na dekalbu jedna njiva a dva hibrida ,jedan zasticen sa prestizom 5222 drugi sa forsom 5830, gde je prestiz tu je pao po neki , a gde je fors nije za sad , druga njiva pionir 9903 zastita sonido nisam primetio da ima padnutih.danas obilazio kukuruz sejan na kukuruz uz force 1.5 zemljisni.Nema polegnutih ali ima diabrotice leptira .Mislim da force nista znacajno nije uradio jer cim ima leptira znaci da je i larva odnosno crv preziveo.To sto nije pao mislim da je zasluga kise.Pitanje za iskusne koliko sada leptir moze da nacini stete grickanjem svile?Da li ce uspeti da se oprasi pitanje je?Necu vise da probam