nikola ilic
Član
5031 i 4943 su ubice,prvi je bolji brucu od drugog posto ima veci hektolitar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas zavrseno sa kukuruzom za ovu godinu. Zadovolji, prosek je 7520 kg po jutru sa 14,2 % vlage. Hibridi NS 3023, NS 4030, NS 4051 i KWS Krebs.
Sve zavisi od površine.Ne mogu sve da isprobam ali mogu one koji su dobri po pisanju kolega.
Postujem svacije misljenje i svako je gazda u svojoj avliji,ali prosle godine ste svi kukali na taj dkc,sad svi od jednom samo njega seju i hvale.... Meninje bitnije da je hibrid koliko toliko stabilan... Doduse imao sam i ja dkc,4943 i 4717,i bili su ekstra i jedan i drugi al opet posle onih proslogodisnjih slika i komentara ne bih smeo da ga sejem kao nosioca proizvodnje....
Sledece godine planiram da ga sejem na nekih max 30% povrsina i pored 4717, ubacicu i 5031 i 5830
Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока
Jel imao neko 5007?
Sto se tice jeftinog semena moja preporuka je Debussy Euralis,sigurno najbolji jeftin hibrid,inace je genetika Dekalbova i jako je blizu ozbiljnim hibridima kao DKC 5031,4943 itd.Takodje se lako kruni i nije velika stabljika.
Koji je bio najbolji ns od navedenih?
Ja baš mislim da treba dići cenu kukuruzu na 20 din, pšenicu na 24, a soju ispod 50 nikako... I subvencije na 200 evra po hektaru minimum...Treba dici arendu na bar 300 evra, ako ne i 350 za KJ tamo gde se jos nije digla.
Oko 4000 din vreca 25000 zrna.Koja je cena bila euralisa debussy?
Vlaga mu je bila ista kao i Dkc 5031,mislim da bi u prosecnoj godini ipak imao vecu vlagu od Dkc-a.A ispustanje vlage ? Kako tu stoji ?