Rasa91
Član
Koji hibridi, koji prinos, agrotehnika?
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod mene će DKC uzeti primat.
Koji hibridi, koji prinos, agrotehnika?
Da nas 2019 ne opauci? Koji dkc vam je naprinosniji, najskuplje seme ili 5276?
Mesto 17 nešto drugo,meni nije nešto a imam i sad i imo 2016 god i tad je bolji od njega bio 4795 isto su ga ove god izbacili,a 16-te je 5031 odvalio kao i ove ,meni je dobar 49 prošle god imao 5 t kj,mada je kisnuo malo više od drugih,i ove je dobar i vlaga 13.5 prije ove kiše je bilo.ove imam 5068 će vidimo kakav je ali je samo 1 kj.5276 je ove godine izbačen iz sortimenta jer je po njima zastareo hibrid.Imao sam 5222 a sledeće godine ubacujem 5031,4943,4717.
DKC hibridi se uglavnom seju na 18-21 cm,prosle godine sam imao 17 razlicitih hibrida i sve koje sam sejao u tom rasponu kao DKC su u najboljem slucaju bili jednaki kao npr 5031.Kad je susa i velike temperature na tu gustinu ni jedan hibrid ne moze da bude stabilan.Jedino da gledas u pasulj pa posejes na 37 cm...Postujem svacije misljenje i svako je gazda u svojoj avliji,ali prosle godine ste svi kukali na taj dkc,sad svi od jednom samo njega seju i hvale.... Meninje bitnije da je hibrid koliko toliko stabilan... Doduse imao sam i ja dkc,4943 i 4717,i bili su ekstra i jedan i drugi al opet posle onih proslogodisnjih slika i komentara ne bih smeo da ga sejem kao nosioca proizvodnje....
Sledece godine planiram da ga sejem na nekih max 30% povrsina i pored 4717, ubacicu i 5031 i 5830
Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока