Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zašto N.P.K na proleće?
Javi kad narucujes kod promotera,da narucim i ja koju vrecu 9911....Inace ja necu preko fao 400,islo je 200kg map 11-52 pod brazdu i planiram jos 300kg uree,e sad samo ne znam da li taj azot ici sve predsetveno ili ga podeliti u dva dela,jedan pred setvu,a drugi u spartanje?Cak i za silazu razmisljam da posejem Balasko malo gusce ili Kalimnos...Pa dobro znaci ne moze da bude prevelika razlika u odnosu na FAO 400. Ja ne idem svud sa osnovnim djubrenjem, ima gde se izvlaci stajnjak pred oranje a negde idem 2-3 godine za redom stajnjak I osoka pa I tu preskocim nekad osnovno.
Sejao sam ove godine Lucijus grupa 330 na 26cm i rodio je isto kao i grupa 400-500,imao je manje klipove ali sve po dva komada.Ima slika u temi kukuruz 2016,sve sam dokumentovao od setve do zetve.Koliko FAO 300 hibrid mogu slabije da rode ako se poseju malo redje od preporucenog npr na 20-21cm i koliko zahtevaju vise djubrenja od FAO 400 i 500 ??
Nisam sejao nikad FAO 300 a i nisam gusce od 21cm, jednostavno mi je malo rizicno jer zbog stoke ne smem previse da se kockam sa gustinama ipak mi je bitniji normalan rod svake godine od rekordnog u kisnoj. A u dogovoru sa promoterom Pionira probacu 2-3 vrece nekog hibrida iz FAO 300, malo tu igra ulogu i manja vlaga kod ranih hibrida zbog sopstvenog skladistenja.