slobapatrola
Član
Bavite se malo poljoprivredom a manje proterivanjima
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne . U ovom slučaju nemam taj trošak , ali sam napisao da kod nas naplaćuju trošak sušenja manje više ali koliko procenata toliko KM za 100kg mase . Znači npr za sušenje u ovom slučaju da sam predao kukuruza sa 28% vlage , naplaćuju oko 14.5e po toni . Fear me dobro razumio , ali ja ne mogu da vjerujem da je kod njega sušenje 450e po vagonu ? Pa ima li malih "privatnih" sušara , npr tzv baržnih i koliko oni naplaćuju uslugu ? Kod nas ima dosta i tih malih sušara od 10-20t i oni naplaćuju približno tako ili maks do 170e za vagon kukuruza sa tolikom vlagom. Potroše oko stotinjak litara lože , što bi uzimali više ?
Trebao si zaliti barem još jednom.Navodnjavan je kada je poceo da formira klip sa 30L vode,jos nije bio podgoreo...
Ne bih ulazio u raspravu da nije naveo dubinu oranja.Ispade da je oranje od 40 cm presudno za dobar prinos u sušnim godinama.Odavno se ovde izgubila svrha ubedjivanja sta je kome katastrofa.
Doslo vreme da se tesimo medjusobno...skinut ogled Maisadura,slike sve govore(kile su sa 12 redova duz 380m)njihovom promoteru Marku svaka cast-ali sto se licno mene tice,fala im lepo,cak ih je i zp 434 presisao,i to debelo.Danas zavrsen kukuruz i ujedno skinut cuveni AQUAMAX 0216 iz NAJSKUPLJE prve grupe koji odoleva susnim uslovima.
Dao je prinos od cak 3020 kg zrna na 10.5 KJ.
95% biljaka je bilo jalovo a prinos je dao na tih 5%.
Mogu samo da cestitam Pioneeru za AQUAMAX tehnologiju.
Setva je bila 13 aprila na parceli koja mi je prosle godine dala 2400 kg soje/kj.
Ovako je to izgledalo:
Ispravljeno!Danas ovrsena najlosija njiva ZP-a 33.5m/kj, prosek nesto preko 40m/kj ove godine.
Srdjane koji je to NS 434 ?