Nikola egzaktli ali samo Aleksandrina tablica valja ostale jok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam tebi napisao ispravnu MATEMATICKU formulu.Vecina susara je uzela prosek od 1,15 za 1% sasusenja pa se zato dobijaju razliciti rezultati.Uglavnom razlika nije veca od 0,1 % za jedan % vlage.Da ti ja sad objasnjavam sta je neuhvatljiva vlaga nemam ni vremena ni zivaca.Dokaz da ne računaju tako svođenje na 14% je moj slučaj gde su me čak i častili sa 3 kg.,a da računaju kao što si ti naveo taj krajnji broj bi bio manji.
Ja jedino znam da bolje tablice od Golubinacke NEMA.Pa vi racunajte koliko ocete
Nikola ima jedna bolja tablica i od 'golubinacke',a to ti je tablica iz DPS-Popovic
Majstore ovo je formula za SASUSENJE zitarica,to nema nikakve veze sa naplatom susenja...Dzaba vam od tolikih formula kad vam ovi pri susenju rezu po svojoj
Cvejka ti tamo imaš protekciju.
Al zato sasusenje plus troskovi susenja jednako deranje koze sa ledja.Majstore ovo je formula za SASUSENJE zitarica,to nema nikakve veze sa naplatom susenja...
Sta se moze,meni su 2016 godine skinuli 50 tona za susenje,sreca pa sam ovde saznao da naplativo nije vazno nego ovaj bezvezni jus koji pokusavam da objasnim ljudima.Al zato sasusenje plus troskovi susenja jednako deranje koze sa ledja.
Kuma Kume,najbolje od svega je sto ovde izgleda neki misle da ja branim skladistareČovek vam napiše matematičku formulu, a vi i dalje neverujete, e pa stvarno ovde svašta ima da se pročita...
Elem, mi smo godinama pokušavali da to lopinarenje svedemo na razumnu meru, ali teško nam ide....
I Kuma Kume, mani se objašnjavanja, vidiš da ovde neki neće da shvate, a možda i nemogu...
To je formula za sasušenje tu sam te čekao a nije za svođenje vlage na 14%.I to je možda formula na jednom otkupnom mestu kod tebe a da je ispravna možda i nije.Puno tu meni ima neuhvatljivih stavki...A svođenje vlage sa 20% na 14% je čista matematika...zato sam i tražio da neko postavi formulu jer sam i ja potražio neke moje prošlogodišnje papire iz MK i nikako mi se nije poklopilo što tamo piše i šta ja izračunam.Kad vlaga padne prirodnim putem na njivi 14%,kakvih tu neuhvatljivih vlaga ima pitam ja tebe???Majstore ovo je formula za SASUSENJE zitarica,to nema nikakve veze sa naplatom susenja...
Maticu 'nema' protekcije!SLUZBA JE SLUZBA A DRUZBA JE DRUZBA������
To ti i jeste formula za sasusenje prirodnim putem,posto vidim da imas nekih problema sa dedukcijom,pokusacu da ti objasnim jos jednom.Zitarice se sastoje od dela suve materije i dela vlage.Kod nas je za kukuruz uobicajeno da JUS ili SRPS kvalitet istog bude 86% suve materije i 14% vlage.Kada 100 kg kukuruza sa 15% vlage osusi sunce i vetar,nece ti ostati 99 kg kukuruza sa vlagom 14% nego 98,8373 kg kukuruza.Nasao sam ti na netu link,malo je komplikovano pa se nadam da ces uspeti da shvatis posto si ocigledno sa matematikom na VI-http://agromreza.rs/blog/silos/sasusenje-zitarica/To je formula za sasušenje tu sam te čekao a nije za svođenje vlage na 14%.I to je možda formula na jednom otkupnom mestu kod tebe a da je ispravna možda i nije.Puno tu meni ima neuhvatljivih stavki...A svođenje vlage sa 20% na 14% je čista matematika...zato sam i tražio da neko postavi formulu jer sam i ja potražio neke moje prošlogodišnje papire iz MK i nikako mi se nije poklopilo što tamo piše i šta ja izračunam.Kad vlaga padne prirodnim putem na njivi 14%,kakvih neuhvatljivih vlaga ima pitam ja tebe???