Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ujak je kupio kukuruz u zrnu rod 2015 da prespoji godinu dok ne stigne, i stoka nece da ga jede. Napravio sa njim koncentrat i ni da cuju. Ode i kupi na drugom mestu samo 50kg kukuruza i stoka jede normalno. U pitanju su svinje i ovce. Ja uzeo od njega tu smesu koncentrata i ista prica i kod mene. Ni ovce ni svinje nece da jedu.
Da li je u pitanju hibrid koga stoka izbegava ili je taj prodavac sa necim prskao kao zastitu dok se kukuruz skladisti?

Ja sam prosle godine kupio od komsije 200 kila kuruza da prespojim, i primetio sam da svinje slabije jedu. Stigli ZP666 i NS640, svinje poludele. Ne znam sta je komsija imao, a znam da nije prskao, nije valjda lud da me laze :D Prosto, zrno je bilo nikakvo, usmaglo, suvo ali nekako pocrnelo. Ko zna koji je to pionir-kws bio :p

Da li skidati beračem kukuruz koji ima 24,9%? Buni me što je toplo vreme pa da ne prokuva u čardaku.
Ako sačekam još, omlatiće ga berač.

Ja sam sejao KWS Konsens na mojoj njivi a imam na komsijinoj jedno 12 redi isto KWS ali fao 300,izgleda zreo ali za berac a ja sam hteo da ga ovrsem.Ako bude 30-40 meteri i bude jak sta da radim sa njim,inace neprodajem ide meni za svinje?

Au, 3 klipa 1150g , i ja ga imam, vrhunski hibrid!Trecu godinu za redom je kod mene najbolji hibrid a u konkurencije je bio sa Singentom, ZP-om, Dekalbom ,BC-om, i Pionirom!

Ima po neki od 600gr ali 90% je od 400 pa navise.Veoma dobar hibrid pre dve godine imao sam pola Konsens pola Kermes mnogo bolji je bio Konsens.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh