fiat615
Član
Jesil sijao ranije bl 43
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Alal vera.Danas sam posejao jednu parcelu Konesens, pa nek bude kako hoce. nisam nikada ranije od 27marta ali nadam se da ce biti uspesno.
Mozda je taj KWS ozimi hibridja bi pre 21 Aprila sejao nego sadaAlal vera.
I to još kad se setim da su kws hibridi skoro pa najskuplji na tržištu, mogu priznati da imaš muda!
Kod nas mikado 4000rsd,a konsens 4500rsd,direkt od putnika,sto mislis da su skupi,ta cena je i za zp?Alal vera.
I to još kad se setim da su kws hibridi skoro pa najskuplji na tržištu, mogu priznati da imaš muda!
Znas kako,godinama unazad sejem rano kukuruz.Sada sam digo ruke od toga, smanio sam povrsinu na minimum,hocu da kazem da me je bas briga sta ce da mu se desi.Uradio sam sve dobro,pratim prognozu,ocekujem kisu par dana i posle lepo vreme.tako stoje stvari sada.posejao sam pre deset dana 8 zrna cisto da probam i evo samo sto nije niko za par dana ce izaci.iskustvo me je nucilo da nije vazno dal je 21mart ili 21april.2014 sejao sam u aprilu.pade kisa i udari zima pa presadjivanje,posejem u maju pade kisa i odnese sve.na kraju ponovo sve ali rod los.ovaj kukuruz moze da nikne bez problema za 10-15 dana to je vec 10 april,kod mene setva pocinje 1aprila, pa nadalje ja nevidim razliku 1zmedju 28marta i 1aprila.postoje razni faktori koji mogu da uticu na rod.najcesce rana setva ako uspe odnese pobedu u susnoj godini.meni ovo nije nikakav rizik,sanse da uspe su iste kao i u maju jer danas nista nije sigurno vreme se jednostavno promenilo.Alal vera.
Znas kako,godinama unazad sejem rano kukuruz.Sada sam digo ruke od toga, smanio sam povrsinu na minimum,hocu da kazem da me je bas briga sta ce da mu se desi.Uradio sam sve dobro,pratim prognozu,ocekujem kisu par dana i posle lepo vreme.tako stoje stvari sada.posejao sam pre deset dana 8 zrna cisto da probam i evo samo sto nije niko za par dana ce izaci.iskustvo me je nucilo da nije vazno dal je 21mart ili 21april.2014 sejao sam u aprilu.pade kisa i udari zima pa presadjivanje,posejem u maju pade kisa i odnese sve.na kraju ponovo sve ali rod los.ovaj kukuruz moze da nikne bez problema za 10-15 dana to je vec 10 april,kod mene setva pocinje 1aprila, pa nadalje ja nevidim razliku 1zmedju 28marta i 1aprila.postoje razni faktori koji mogu da uticu na rod.najcesce rana setva ako uspe odnese pobedu u susnoj godini.meni ovo nije nikakav rizik,sanse da uspe su iste kao i u maju jer danas nista nije sigurno vreme se jednostavno promenilo.
Zeljko velika greska sto si tu informaciju podeli sa nama,sad si ga ugasio,vec ti vecina izbaksuzira kukuruz.Ja te razumem i znam sta si radio,kao i kod mene na visljim terenima je sad toplije i noci nisu hladne.Naprimer sinoc sam bio u macvi ma da se zaledis,kad sam se popeo u moja brda kod mene kao grejalica da je ukljucena,razlika u temperaturi sigurnih 5-6 stepeni.Danas sam posejao jednu parcelu Konesens, pa nek bude kako hoce. nisam nikada ranije od 27marta ali nadam se da ce biti uspesno.
Ja sam jos pre mesec dana razmisljao da probam pa kako bude,uvek sejem od 1aprila pa na dalje a jednom sam krajem marta i bilo je dobro.Neki ljudi su se smejali i tada i sada ali posle im nije bilo svejedno.kazu oni mi sejemo 10aprila,nemozes da odredis datum ako vremenski uslovi nedozvoljavaju.ja sam pronasao taj luft od dva tri dana,ispratio sam prognozu,znam da kukuruzu nista ne fali u vodi i blatu 4-5dana od setve sve do klijanja prognza je isla na ruku jer posle ove kise bice toplo vreme,mozda i nebude ali ko to zna.mozda ga ubije grad u maju i dzaba trud.sve je to nesigurno ali moze da se proba ponekad nesto novo narocito ako su male povrsine u pitanju.prosle godine sam posejao pocetkom juna,kisa nije ni pala za 5 dana je nikao i imao je rod isto kao ovaj iz rane setve koji je bio sejan krajem aprila bas u nevreme,uhvatila ga susa u nalivanju a da je 10dana ranije nikao bio bi daleko bolji.Prosle godine sam grupu 200 posijao 24.3. I trebalo je duze da nikne, jer je nikao isto kao i ovaj sijan 10.4. Koji je bio grupa 400
To sam prije sjetve htio probati sijacicu, al 5 do 10.4. Treba sijati, kod mene se pokazalo bolje, pogotovo ako bude susna godina i bude veci prinos
Znam i sam,trebalo je da sacekam da nikne,bilo bi sigurnije ali bice nesto od toga.Zeljko velika greska sto si tu informaciju podeli sa nama,sad si ga ugasio,vec ti vecina izbaksuzira kukuruz.Ja te razumem i znam sta si radio,kao i kod mene na visljim terenima je sad toplije i noci nisu hladne.Naprimer sinoc sam bio u macvi ma da se zaledis,kad sam se popeo u moja brda kod mene kao grejalica da je ukljucena,razlika u temperaturi sigurnih 5-6 stepeni.
Bice to dobro,jedino ova kisa,kod mene razbija od nocas.
Kod nas su 2014 svi presevali kukuruz pa cak i 3 puta zbog kisa,jedino nije presejavao onaj koji je posejao krajem marta.Kukuruzu je bitno da izadje i tad je stvar resena.Najavljuju toplije bice to OK.