nikola ilic
Član
Navikli ljudi da beru u Oktobru,jbg bio onda 677,704,Sk1...Bar sada ima vlagomera,lepo okruniti i videti da li moze za berac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad sam bio da uzmem uzorak iz kukuruza.
P0725 FAO 630 vlaga 18 - 18.5 % prosecna tezina zrna po klipu ( prosek uzet sa 4 klipa ) 248 grama, setva na 23.5 cm
P0412 FAO 530 vlaga 18 - 18.5 % prosecna tezina zarna po klipu 251 grama, setva na 21.5 cm
Nema razlike u vlazi izmedju FAO 500 i 600. Imace bolji prinos ovaj iz grupe 500. Vlaga ne pada vec mesec dana. Koliko kod duvao vetar ono sto osusi sjebe kisa. Tesko da ce vlaga biti manja.
Ja sa mojim z214s nikad nisam problem sa rasturom...Ovo kod mene nije do zrenja,obrano pre mesec dana,veci deo njive je obrao komsija sa malim sempeterom eko3500 i tu se pokvario,i ja pozovem jednog dedu iz sela a blizu je njive da dodje da dovrsi jer se spremala kisa,on jedini u selu ima zmaja 214,on je obrao mozda 15 ari i tu gde je on obrao nema uopste da je nikao kukuruz.Zato sam rekao vise nikad mali sempeter.
moze da li neko kaze koliko je 10 posto vlage u tezini 5grama ili 4grama ili 8 da znam koliko ta vlaga povecava tezinu na samom prijemu
Ako si hipoteticki pre kise imao na njivi 10000 kg kukuruza sa 14% vlage a sad ga ovrses i imas 18% vlage,na vagi ces imati 400 kg vise vlaznog kukuruza ali ces JUS kvaliteta imati nekih 1500 kg manje zbog sasusenja i troskova susenja.Jasno?moze da li neko kaze koliko je 10 posto vlage u tezini 5grama ili 4grama ili 8 da znam koliko ta vlaga povecava tezinu na samom prijemu