Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas se tacno vidi ko je prskao kukuruz Matonom (2.4)u pocetku je bilo cisto i lepo sad je ambrozija pola metra i vise,muhar.....Ove godine sam prskao Dikambom,terbutilazinom,mezotrionom,nikosulfuronom i mogu vam reci da sam izuzetno zadovoljan,skoro nisam imao ovako ciste kukuruze.

pa utice tako sto ih ne unistava.
A maton nije ni tako los herbicid sa obzirom na cenu i na dozu primene jer on i sa produzenim dozama dobro deluje na neke lake korove
Nekada se monosan onaj stari kada ga je Monosanto izbacio na trziste koristio i kao zemljisni herbicid u velikim dozama primene ali to je bilo pr 50 godina

- - - - - - - - - -

A posle su izbacili glifosat

Prskao sam sa kambiom i motivelom,i nisam bio nesto zadovoljan,i ponovim sa laudisom.....Sve je pobijeljelo a noe trave uopste nema.Jest poskup,al cu ga uvrstit u hibricide koje cu koristit

Jesu u startu,al od onih kisa krenula trava pa sam morao ponavljati.iako svake godine idem sa motivelom,ove godine se nije nesto pokazo

Ove godine sam sejao jednu manju parcelu sa ZP606 i posle dva tretiranja i prihrane, izgleda odlicno. E sada imam i jednu malu parcelu....Zasto li se ovo desava sa kukuruzom? Ovo je jaaako kasna setva tj oko 1 juna. Trebalo je da sejem faceliju, pa sam odustao, imao viska semena AS72 i posejao njega obzirom da mogu da navodnjavam (okucnica).
Od prihrane je bilo 2kg uree po aru, pa sam ga oko 1 jula okopao rucno, i onda prihranio sa KAN-om i to 5kg po aru. Znaci ima hranu, ima vodu, nema ni trunka hemije a opet se ovo desava sa listovima.

940e053eda273931831f26ce5b927907.jpg

Levo Konsens, desno p 0725

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ove godine sam sejao jednu manju parcelu sa ZP606 i posle dva tretiranja i prihrane, izgleda odlicno. E sada imam i jednu malu parcelu....Zasto li se ovo desava sa kukuruzom? Ovo je jaaako kasna setva tj oko 1 juna. Trebalo je da sejem faceliju, pa sam odustao, imao viska semena AS72 i posejao njega obzirom da mogu da navodnjavam (okucnica).
Od prihrane je bilo 2kg uree po aru, pa sam ga oko 1 jula okopao rucno, i onda prihranio sa KAN-om i to 5kg po aru. Znaci ima hranu, ima vodu, nema ni trunka hemije a opet se ovo desava sa listovima.

verovatno ti je upao vestak kada si prihranjivao. nista drugo nemoz bit. to ce proci..

100% tačno , kod prihrane se malo zadržalo na listu , ili fišeku , ili je vlažno malo bilo djubrivo ili vlažan list , znam tačno jer ja sve kukuruze prihranjujem rasipačem i ista su oštećenja . To nije ništa , na novim listovima neće biti i neće uticati na prinos.

Danas prolazio pored jedne parcele koja izlazi na asfalt,i reko da uberem jedan primerak i mogu reći da sam se prijatno iznenadio,ZP 606 ,setva 4 april.Dobio samo u prihrani 260kg Urea po ha.Ovo na slici je osrednji klip,ubran nekih 50 metara u dubini parcele,spolja su klipovi i u zrelijoj fazi.Od njega su manji samo oni koji nose po dva klipa,sad mu je ostalo da ide u širinu i da naliva zrno.A pored vlage koja je i dalje prisutna i na površini i ovih kiša koje najavljuju,mislim da će ovo biti moja rekordna godina što se tiče kukuruza.Pod uslovom da ne bude neke salaukovine.

3c1ns.jpg

@markokg1982 mozda je od viska azota. Posto si bacio 227kg azota po hektaru, ili 2,27kg po aru.

pogodio sam :osmeh:
tamo sam sejao jednu njivu,sa leve strane iza cetlike u nekoj rupi
njiva je od jednog somborca

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh