Kukuruz 2015

Crna tacka je njemu odavno. Zar vi mislite da je nedostatak vlage ove godine problem. Kod mene nije sigurno jer sam vise puta proveravao, a I promoter syngente moze da potvrdi da vlage I ovog trenutka ima dovoljno, ali temperature je ono na sta ne mogu da uticem. Neki hibridi lakse neki teze podnose visoku temperature I to ce ove godine presuditi po pitanju prinosa u mom slucaju. Uglavnom nice bolje od 2012 jer se gotovo sav oplodio kako treba, da kazem preko 85% po klipu.

Slažem se sa konstatacijom ali opet da napomenem da nije svuda bilo padavina tokom Maja,Juna i Jula ako se junske i julske padavine uopšte i mogu računati.Neko je imao više sreće a neko ne.

Kod mene u blizini ima syngentin i osječki pokus jedan do drugog syngentin list izgorio preko klipa a osiječki sav zelen eto vjerovatno ću biti na tom pokusu pa ćemo vidjeti rezultate ,kod mene na kws pokusima samo jedan hibrid je dobro podgorio klipovi su odlični svi osim 600 grupe koja je malo redukovala klip ali sa obzirom da je najređa sjetva na 22 to je odlično

Ma kod nas nije palo od kraja maja, u junu 20 l I u julu 3 l, ali je jun bio hladan I nije bilo isparavanja I gubitka vode.

što se tiče kiše ni kod mene je nije bilo sem ove u zadnjoj turi nekih 6 litara

Kod nas je jun zakazao sa padavinama a da je tad palo 50 do 60lit bilo bi mnogo bolje stanje u ataru ali no, ko zna zašto je to dobro.

I nas je jun s..bao jer nije bilo ništa , maj nas isto za..ba jedna prevelka kiša spočetka pa osta plitak korjen . Jul nas je s...bao do kraja kao i sve , vidjećemo šta će biti u avgustu , al izgleda da će nas s...ti totalno .
Pankin , ja kad god pogledam radar u julu oko Osjeka neki pljusak ??

Pioneer 1114 sejan na 20cm ,klipovu su srednje velicine ,i vec je pri kraju vegetacije, da napominjem kisu nije dobio celi mesec jul
DSC_0517.jpg

i kod mene isto p 1114 nije do kraja zavrsio. kazu da je to sortna karakteristika. prvi put sejem ga ove godine. za sada polozio ispit videcemo kada udje u kotarku...

I nas je jun s..bao jer nije bilo ništa , maj nas isto za..ba jedna prevelka kiša spočetka pa osta plitak korjen . Jul nas je s...bao do kraja kao i sve , vidjećemo šta će biti u avgustu , al izgleda da će nas s...ti totalno .
Pankin , ja kad god pogledam radar u julu oko Osjeka neki pljusak ??[/QUOTJ
Jest u osijeku je zadnja kiša pala 30l a kod mene 6l uvjek je prolazila ili iznad ili ispod mene

Dve parcele pored puta.Mozda je za temu Nikad ovako.Da napomenem da kisu u Junu i Julu nije video.Mozda 2l ako se to racuna.
05082015577.jpg
05082015578.jpg
05082015579.jpg
05082015580.jpg

Poslednja izmena:
Danas sam imao turneju po Sremu.Na dosta mesta uz put sam video kukuruz kome su klipovi obešeni,komušina suva a stablo zeleno. :sta: Koji li je to hibrid.

To je i dobro kod nas gdje je ovako izgorio i nema klipa nikog.
Nema ni kod mene gde sam kasnije posejao.

- - - - - - - - - -

Danas sam imao turneju po Sremu.Na dosta mesta uz put sam video kukuruz kome su klipovi obešeni,komušina suva a stablo zeleno. :sta: Koji li je to hibrid.
Gore na slikama je Pionir PO412 i obeseni klipovi.Takodje i na Singenti.Jedino ZP 434 koji prvi put sejem ove godine klipovi su uspravni.

Ovi tvoji Cvejo nisu videli kisu bas odavno,ili je topla kosava u pitanju sto je veca verovatnoca.
Poslednja kisa dobra je bila krajem Maja meseca.Kada se udje u parcelu lepo se vidi gde je prosla ralica,spartac.Do Dunava imam jedno 20km pa Kosava non stop duva sto pogorsava situaciju.

- - - - - - - - - -

Da li kukuruz ne moze nalivati zrno kad obori klip?

Nazad
Vrh