Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakav je taj ns 6030 u odnosu na domace konkurente iz slicnih fao grupa(zp 606, 666, as 72)?
Pre par godina sam probao 6010, nisam bio nesto bas odusevljen.
Na koliki razmak je sejan?Gledam nesto u racunaru pa naletim na ovu sliku,KWS Konsens...trazi dobre uslove,gde je veci razmak klipovi su bas,bas krupni...
Dzabe. Stranci bolje podnose vece sklopove i brze otpustaju vlagu. Domaci jedino za kotarku, ali to su male povrsine zbog manjih smestajnih kapaciteta.Samo ispoštujte agrotehniku kao i kod stranaca pa ćete videti kako domaći rađaju, desi se da se negde ne poklope kockice pa rod bude malo manji ali to nije znak da treba odustati, treba im dati još jednu priliku, ja ih sejem od kad znam za sebe i nisam propao pa nećete ni vi. Najbolje posejte jednu parcelu pola pola i videćete šta je bolje.
Ovaj je sejan na 22,7 cm razmak,ali mogu sa sigurnoscu da potvrdim reci clana @gagi84 sto se tice tog uvucenog zrna.Kada je u mleku taj klip izgleda neverovatno debelo i krupno,sto zbog broja redova zrna sto zbog krupnoce...To mleko je po meni ove godine cekalo jednu kisu kako bi se normalno formiralo.Medjutim temperatura pocetkom avgusta koja je prelazila 40c je prouzrokovala to da mu se skracenim putem zrno odnosno glava zrna uvuce vise nego sto treba i samim tim bio je laksi nego inace. Evo jos neka slika. 1 slika u mlecnoj zrelostiNa koliki razmak je sejan?
ovo je potpuno tacno.jedne godine sam posejao njivu lapo-lapo (8kj) 4kj kermes i 4kj ns640 .brano je sa jednorednim beracem i dobra je bila prilikaDzabe. Stranci bolje podnose vece sklopove i brze otpustaju vlagu. Domaci jedino za kotarku, ali to su male povrsine zbog manjih smestajnih kapaciteta.
Jel su svi ti klipovi konsens ili je ono na zemlji as 72?Ovaj je sejan na 22,7 cm razmak,ali mogu sa sigurnoscu da potvrdim reci clana @gagi84 sto se tice tog uvucenog zrna.Kada je u mleku taj klip izgleda neverovatno debelo i krupno,sto zbog broja redova zrna sto zbog krupnoce...To mleko je po meni ove godine cekalo jednu kisu kako bi se normalno formiralo.Medjutim temperatura pocetkom avgusta koja je prelazila 40c je prouzrokovala to da mu se skracenim putem zrno odnosno glava zrna uvuce vise nego sto treba i samim tim bio je laksi nego inace. Evo jos neka slika. 1 slika u mlecnoj zrelosti klip je tezio oko 650 grama dobro se secam,a evo i preseka sa brojem redova i krupnocom zrna,tu se moze videti koliko je uvukao glavu
Kish,jesi ti njega imao dva bunkera na kj ili je bio neki drugi na "k"?Znam da te je neki od njih bio bas najedio pre dve godine.Jel su svi ti klipovi konsens ili je ono na zemlji as 72?