slobapatrola
Član
Ovu temu treba zakljucati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja se slazem daje treba zaključati svi sad slikaju kako imaju lep kukuruz a posle u drugoj temi svi kukaju kako nema cenu pa nemoze ni imati cenu kad svi imaju ekstra rod ekstra kukuruz al sami smo sebi kriviOvu temu treba zakljucati.
Ovo je sejano dvorednom sejalicom na 80cm a razmak oko 28 mozda i manje nisam merio tacno,mrzelo me da rasturam sejalicu prosle godine je bilo na 70cm i to mi se vise svidja.namerno sejem malo redje narocito ovu parcelu koja ima dosta peska,prvih 50cm je teska smonica a ispod je beli pesak ova parcela je dosta nezgodna a to se i nevidi na slici prilicno veliki nagib izmedju redova voda je napravila kanale,kada je bio mali voda ga je razbila nacisto ali odnela je tamo gde je traktor gazio i po neki red ali nije strasno,ovo sam slikao na kraju parcele gde je malo redji.u sustini kod nas u kraju nemoze da uspe kukuruz u gustom sklopu obicno izgori tako je bar bilo u proslosti.Željko na kolki je to razmak , vjerovatno znaš kako je najbolje kod tebe , al ipak izgleda da si malo pretjero.
Ja sam zaboravio kada je pala ozbiljnija kisa osim nocas,odavno nije pala obilnija kisa ovih dana padala je svuda a kod mene nije juce sam ostvio zetvu jer sam mislio da ce kisa i nije je bilo.kukuruzu sada treba kisa i jos jedna za 15dana da bude vrhunski kvalitet zrna a rod je vec formirao odavno moglo je biti i bolje.@zeljko
Ako ove godine nije dobio dovoljno kise, nikad nece imati idealnije uslove za prinos.
Aaaa sta su kukuruzi, a sta ce biti i cena
Cime si to prskao ?
Retko dobra konstatacija da se od iste mozes usrati.Jos samo U Africi se seje na 28. Pardon 29!