slobapatrola
Član
Ovu temu treba zakljucati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovu temu treba zakljucati.
Ovo je sejano dvorednom sejalicom na 80cm a razmak oko 28 mozda i manje nisam merio tacno,mrzelo me da rasturam sejalicu prosle godine je bilo na 70cm i to mi se vise svidja.namerno sejem malo redje narocito ovu parcelu koja ima dosta peska,prvih 50cm je teska smonica a ispod je beli pesak ova parcela je dosta nezgodna a to se i nevidi na slici prilicno veliki nagib izmedju redova voda je napravila kanale,kada je bio mali voda ga je razbila nacisto ali odnela je tamo gde je traktor gazio i po neki red ali nije strasno,ovo sam slikao na kraju parcele gde je malo redji.u sustini kod nas u kraju nemoze da uspe kukuruz u gustom sklopu obicno izgori tako je bar bilo u proslosti.Željko na kolki je to razmak , vjerovatno znaš kako je najbolje kod tebe , al ipak izgleda da si malo pretjero.
Ja sam zaboravio kada je pala ozbiljnija kisa osim nocas,odavno nije pala obilnija kisa ovih dana padala je svuda a kod mene nije juce sam ostvio zetvu jer sam mislio da ce kisa i nije je bilo.kukuruzu sada treba kisa i jos jedna za 15dana da bude vrhunski kvalitet zrna a rod je vec formirao odavno moglo je biti i bolje.@zeljko
Ako ove godine nije dobio dovoljno kise, nikad nece imati idealnije uslove za prinos.
Aaaa sta su kukuruzi, a sta ce biti i cena
Cime si to prskao ?
Retko dobra konstatacija da se od iste mozes usrati.Jos samo U Africi se seje na 28. Pardon 29!