duki78
Član
Ja sejem ponovo NS 640....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od setve,gde se i sam predstavnik kws za nas rejon,uverio da je seme na nekim mestim jednostavno istrulilo i jako jako lose nikao.
Bez obzira sto je bilo prolece idealno za nicanje kukuruza.
Do berbe,gde je i tako katastrofalan sklop dao katastrofalan rod.
Rod sa 1.5kj,inace je u pitanju korimbos.
Nakon par razgovora s ljudima uglavnom su sledeca misljenja aktuelna:
-domace sorte ce malo vise da se seju, prvenstveno zp
-as se prilicno dobro pokazao i ostavio mnogo zvucnija i skuplja imena iza sebe
-pionir takodje moze da ocekuje dobru prodaju, ne sto je toliko superioran, nego sto je dekalb lose prosao(a to mu je glavni konkurent)
-kws bolje da se drzi repe
-lg bolje da se drzi zita
ovo je iskljucivo na osnovu misljanja nekoliko srednjih i vecih paora, ja jos nisam odlucio sta ce se sejati, ali recimo znam sta nece.
Farmer II...slazem se delimicno...stim sto je LG sa zitom prosao ko bos po trnju...dosta je bilo obolelog...kws-neka zlatna sredina,pionir takodje,kao i as,dok je dekalb na jednoj njivi bio solidan,na ostalim katastrofalan.za 2013 za branje nadam se da ce biti ns6030,pionir b23 i jos jednom probacu manju povrsinu poncha.Nakon par razgovora s ljudima uglavnom su sledeca misljenja aktuelna:
-domace sorte ce malo vise da se seju, prvenstveno zp
-as se prilicno dobro pokazao i ostavio mnogo zvucnija i skuplja imena iza sebe
-pionir takodje moze da ocekuje dobru prodaju, ne sto je toliko superioran, nego sto je dekalb lose prosao(a to mu je glavni konkurent)
-kws bolje da se drzi repe
-lg bolje da se drzi zita
ovo je iskljucivo na osnovu misljanja nekoliko srednjih i vecih paora, ja jos nisam odlucio sta ce se sejati, ali recimo znam sta nece.
<BR><BR>Jedino mi nije jasno zasto su toliko hvalili 666 i zasto je bio skuplji od ostalih semena kad je kao hibrid nula??,Stabljika slaba koren nikakav. Bar se ovde lose pokazao, neznam kako je bilo u drugim krajevima.
Varate se.To nije sigurica od suše.