Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li neko preporuku za odabir kukuruza za peskovitu zemlju. Imam jednu njivu uz selo gde je neki breg i prilicno je peskovita zemlja pa kad je malo suvlja godina sve izgori. Hteo bi tu da sejem kukuruz ove godine a ne znam sta da odaberem od KWSa ili Pioneera

Tako je,al ga je savetovao da je bolje suncokret na takvu zemlju...a ovaj hibrid je golo g....,kod mene nije hteo u dobroj,mogu misliti kako ce u peskovitoj??

@vlada77
Auuu dobar kuruz,bas nalijo klipove:haha:

Ima li neko preporuku za odabir kukuruza za peskovitu zemlju. Imam jednu njivu uz selo gde je neki breg i prilicno je peskovita zemlja pa kad je malo suvlja godina sve izgori. Hteo bi tu da sejem kukuruz ove godine a ne znam sta da odaberem od KWSa ili Pioneera
Ovi momci se sale sa tobom,ja ti preporucujem AS51 procitaj uputstvo i ja sam imao taj hibrid na siromasnijim njivama sa slabom agrotehnikom na27cm uredu i imas solidan prinos

Što raniji , što ranije , i što redje , a od sledeće godine što više ječam . (Ako je baš pijesak , a ako je glina-pijesak to je drugo , tu možeš šta oćeš)

To su zemlje u blizini ravničarskih rijeka , a ako je dvoljan procenat gline u pijesku zemlja je ekstra iako je braon a ne crna i vodi se često 2-4 klasa vrh je.
Tacno tako, imam ja takve zemlje pre kad drugima(vecima)nisu trebale ,ja kad sam mogao uzimao na vecito relativno jeftino,vode se kao druga klasa bolje rodi nego cernozem .Ta zemljista su korito starog toka reke Tise,za soju izmisljena

@marko22 evo ti taj tip, ova je druga klasa ima nesto i trece na toj parceli, jedna od mojih najplodnijih njiva a druga klasa, po mom misljenju 3 mesta i ispred nekih koje su prva klasa.. inace kukuruz ide na prolece ovde..

E to je ta što se lijepi na noge da čizme spadaju , da mi je sva taka nakrivio bi šešir . Tu ni suša ni kiša nemogu ništa.Vidim odma po tom kako se nalijepila na točkove .

ova vrsta zemlje samo cipele izuva

2w1wiev.jpg

ima i ove vrste sto izuva cizme sa carapama zajedno

2nk0vva.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh