Kukuruz 2012

Koliki rod kukuruza očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 41 17,0%
  • 3 t

Glasovi: 61 25,3%
  • 5 t

Glasovi: 74 30,7%
  • 7 t

Glasovi: 43 17,8%
  • 9 t

Glasovi: 15 6,2%
  • Više

Glasovi: 7 2,9%

• Ukupno glasača
    241
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slobodno tretiraj Furadanom u propisanoj količini i može da stoji i mesec dana bez ikakve bojazni.Kako semenske kuće tretiraju insekticidima u decembru pa stoji do aprila.

Slobodno tretiraj Furadanom u propisanoj količini i može da stoji i mesec dana bez ikakve bojazni.Kako semenske kuće tretiraju insekticidima u decembru pa stoji do aprila.
Potvrđujem , ja sam prošle godine pa jedno mesec dana ranije furadaniso i nije bilo nikakvih problema , kad se seme lepo prosuši na nekom najlonu , spakuješ u iste džakove i čekaš dan setve.

Ja sam sad pripremio da popodne bar nešto odradim furadanom.Da ne čekam da mi se sve nakupi pred setvu.

Danas naisao jedan moj kolega i kaze da je video iznikao kukuruz na jednoj njivi,prvo nije dobro video ali kad je prisao blize to jeste bio kukuruz,pitam se jel to moguce ili kad je taj uopste posejao???

Danas malo pregledao kukuruz posijan 24. i iz zrna počela da izbija mala klica, tek što se pojavila. Napominjem da se radi o parceli koja je jako, jako topla, posijan je na 5cm i povaljan. Danas ga poprskao, evo malo trusi i neka slabašna kišica, taman da herbicidi odrade svoje i odu u zemlju.

Poslednja izmena:
danas dobio seme kukuruza za ogled,MAISADOUR. Nisam jos nikad sejao njihovo seme... videcemo sta ce biti. Jel ima neko iskustva sa ovom semenskom kucom? :ppozdrav:

Ja danas video jednog jedinog sa sejalicom a svakog dana sam po terenu video sam i ja ali prosle godine da je nikao kukuruz zemlja suva ko barut videcemo kakva ce nam setva biti veceras kod mene samo porosila kisa koliko da se vidi da je pala

Moj otac nece da sejemo barem ne do 15.04.
Danas uzeo seme F73 i V52 sa punom dozom poncho-a od Pionira. Cena, sitnica, 5800din
Sutra uzimam Sycoru i B23 bez Poncha

Sutra počinjem setvu kukuruza.Prvo sejemo naravno najkasnije sorte tako da u zemlju prvi ide LG Poncho.

Dal planirate smanjiti gustinu ili sejati po preporuci ?(zbog deficita zimske vlage,) ja razmišljam da smanjim za 5%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh