Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Upravo tako. Zasejao covek, i zalio mozda dva puta, ali bilo malo. Kukuruz ostao mali, i tek po negde neki klip. Mora ozbiljno da se naliva u sred leta.Bez zalivanja nemoj ni da razmisljas o tome.
Odmah se setim filma sa Harison Fordom,Jedini Svedok i to mi je ostalo u secanju,kada celo selo dodje da pomogne coveku koji gradi ambar,kucu,bilo sta...Neverovatna sloga i zajednistvo!A kod nas,samo da budem bolji od komsije,da imam jaci traktor,radim vise zemlje...To nas ubi u pojam sve! Trebamo se malo ugledati na bas te Amise koji zive malo izolovano u odnosu na druge,ali kao narod su veoma verski i kulturno iznad mnogih drugih ukljucujuci i nas!Sad sam nesto cackao po netu, pa sam nasao podatak da Amisi proizvode 5-9 tona kukuruza po hektaru... Pa sam se malo zabrinuo za sebe (nas). Cisto radi podsecanja, oni zemlju obradjuju konjima, seju sorte, (ne hibride!), ne koriste vestacka djubriva, niti hemiju...
Malo covek da se zapita, kakav napredak su nam doneli traktori od 200+ hiljada eura, i ostala mehanizacija
Apsolutno tacna konstatacija, kao i zakljucak. Uz dodatak pomoci sa strane za razvaljuvanje bilo kakvog sistema vrednosti kod nas. Kod nas je sa dolaskom komunista i danasnjom egzistencijom komunjara, ova vestina divide et impera dovedena do savrsenstva. To je u sustini glavni sistem upravljanja. Ovde nema zelje da se skuplja, organizuje, dogovara. Ovde je dezintegracija glavni proces. Samo naivni veruju u slucajnost. Eto, sad dobismo i arape. Odakle sad da se ovo desi, verovatno nikom normalnom nije jasno. Osim ako ne uzmemo u obzir upravo gore receno. Destruktor postade zanimanje.... kada celo selo dodje da pomogne coveku koji gradi ambar, kucu, bilo sta...Neverovatna sloga i zajednistvo! A kod nas,samo da budem bolji od komsije,da imam jaci traktor, radim vise zemlje...To nas ubi u pojam sve! ...ali kao narod su veoma verski i kulturno iznad ...
Dobice PKB i to je to,odustalo se od onih 6-7 firmi u restruktuiranju...Ovo ostala preduzeca su u ogromnim dugovima i zato nas ni jedan nas tajkun nece da prihvati to,morao bi da izmiri sve obaveze prema drzavi,poveriocima,zaposleima,akcionarima,itd....Ovako drzava izdaje tu zemlju na 1godinu,3godine i njima odlicno!Ne placaju nista,osim zemlje a to jedino i vredi,sto kaze @Dusan da su bile dobre radile bi bez icije pomoci i podrske!Koliko sam ja ukapirao Arapi ne dobijaju drzavnu zemlju, vec propala neprodata poljoprivredna preduzeca. Ta, da su valjala, vec bi ih uzeli domace age.