Kukuruz 2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pionir B23 i H31 bilo na 6 kj oko 25000 kg (kazem oko jel sve sam smestio kuci u magacin) a Sycora oko 4t po kj...

Kod mene je vršidba mog kukuruza završena pre dve nedelje, u pitanju je pionner F02 sejan od 4. do 8. 04. sa 125 kg Uree po kj imao sam prosek na 30 kj, 46 meteri JUS-a, stim da je na najlošijoj parceli bilo 38 a na naj boljoj 63 metera po kj... Vlage u đetvi su se kretale od 13 do 16%... Sve u svemu nije loše za ovu godinu, stim da napomenem da je seme bilo staro godinu dana i da je na nekim parcelam sklop bio lošiji...

3.tinypic.com/2h3xvu0.jpg[/IM
sxdjkp.jpg
nqxsmc.jpg
3448i77.jpg
http://i43.tinypic.com/20kc.jpg[/IudyMG]Hvala Bogu ima ga svuda. Sad cekamo da vi Srbijanci prodate svoj pa cu onda ja a to ce biti na ljeto...Inace rod izmedju 6i 7 tona po ha. Sorte Pioniri M34 R10 Singenta Pako i Kolumbija AS 31 41 54 ZP555...Toliko sto se tice ove godine o kukuruzu.:ppozdrav:[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Poruka napisana u 18:48 ---------- Prethodna poruka je at 18:45 ----------[/SIZE]

[/COLOR]Ima ga cak i u bunkeru..[IMG]http://i43.tinypic.com/20kudyc.jpg
35i3fau.jpg
i u prikolici..

спасоје

колика је влага била у жетви, ово је мени прилично дебела гомила на којој се кукуруз налази, да се то не упали ?

да кажем одмах да ми никад нисмо скидали у зрну, а размишљамо о томе па ако може одговор

Pa imam u ovim zgradama debljine max. 210cm a vlaga je bila do 14.5%,. E sad u ovim susarama nema krize to je suvo stim sto sam ovo od subote a bilo je 16 17 % jednu prikolicu nabacio u jednu susaru na vec osuseni i upalio samo ventilator bez gorionika ( na hladno)i do sutra ce biti oko 14% Znaci samo je problem ovo u bunkeru u kombajnu i na opvoj bijeloj prikolici kamionki gdje je vlaga 16 17 % pa bih vas ujedno zamolio za iskustva ako ih neko ima . Na prikolici su stranice drvene i ima oko 12 t a u kombajnu je normalno metalni bunker sto me vise brine:ppozdrav:Savato@ Moracu potklocnati i zbog gibnjeva jer su se opruzili i glavni i pomocni do kraja ako ne moradne zbog vlage ici na trziste a vise nemam ni snage ni moci da vadim iz susare pa da ubacujem ovaj na susenje a i plin poskupio a meni nestalo starog...

kolega taj sa 16 17 vlage trosi sto pre pokvarice se sigurno. zaboravi jos dodati da sušaru prodaš

Poslednja izmena:
Slabo se sada mogu prodati duvanske susare. Nije duvan neka sreca ja ga ne radim od 2005g. presao sam na kuk. manje posla a jesteda je manje i zarade..

Prije tri godine sam slično ostavio kukuruz sa 16% , debljine oko 1.5m .Bilo dobro jedno mjesec i po dana a onda počeo da se grije u sredini .Rješavaj nešto. Čak ni 14% nije siguran ako nije očišćen od nečistoća.

Kad ti reknes cenu za Maseya ako mi odgovara odma prodajem:ppozdrav:.pocerina@ Tebe verovatno zanimaju ove limenke jer ove zidane ne dolaze u obzir. Pa ove je radio Tubic mislim da je iz Mitrovice i prilicno su mlade sa grckim panelima ali mogu se kod nas naci starije sa blazujkama od 1000 do 2ooo e. zavisi od energenta koji koristi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh