Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cukaneca, svaka cast. ja sam danas istjerao berac po prvi puta iz supe i pregledavao ga i podmazivao... Kupio sam napokon i kardan s duplim zglobom i trebam ga skratiti nekih 10-ak cm a o berbi nema govora jos bar dva tjedna...

Evo, i danas i jucer kisa pada, hoce-nece. Tek jucer sam zavrsio UGAR strnjaka ;) Vrijeme je ove godine uzasno. Samo se bojim da necu s beracem zapadati, ako se okisa...

Bobo je napisao(la):
Cukaneca, svaka cast. ja sam danas istjerao berac po prvi puta iz supe i pregledavao ga i podmazivao... Kupio sam napokon i kardan s duplim zglobom i trebam ga skratiti nekih 10-ak cm a o berbi nema govora jos bar dva tjedna.
posto si platio visokougaoni kardan i gde :sta:

kardan je kupovan "preko veze", pa sam dobio CERJAK-ov kardan sa kvacilom i duplim zglobom za 1600Kn (220€) i iz toga jos izbijam PDV iz cjene... Kardan je ludnica. Dok ne krene guma dirati u njega, nemas brige ;)

Redovna cjena takvog kardana je oko 2 000Kn (300€)

Danas je jedan moj prijatelj vrsio ogled pionira.Nijedan hibrid nije ispod 28 % vlage.Takodje sam i ja prekjuce posto nisam imao vise kukuruza za svinje,ovrsio 4 reda kukuruza ZP 341,i vlaga je 28 %.Bogamo cemo sacekati ove godine sa vrsidbom kukuruza :cao:

Ja nisam merio vlagu, ali na '' oko'' moj Mais grupe zrenja 520,540 i 560 cini mi se ima manje vlage. Mozda odokativno i prevari... Sejano 10. aprila.

Levo je Mais 57, desno ZP 677. Ovaj 677 se moze kuvati [toliko je mekan].Sejano isti dan 10. 04.
2hfhrf4.jpg
24xkmlg.jpg

Prekjuče je vršio jedan moj rođak pionir N01 vlaga 20,7%, prinos 7700 kg po jutru vlažnog kukuruza.

Juče i prekjuče obran (ne sav) zp434, vlaga merena pre 7 dana 28,9% .Nisam više ni merio jer izgleda prilično suv,lepo se bere i nema komušine na njemu uopšte! Klipovi nisu za ponos ali ih ima ko blata s obzirom da na njivi ima oko 1/4 jutra slatina ,inače parcela je 3 jutra i nalazi se u delu atara gde je tukao grad kao lud.Po slobodnoj proceni(po ambaru) mislim da će biti oko 4,5 t zrna u proleće.S obzirom da ima dosta polegnutog i na vremenske uslove ove godine mislim da je OK.

danas poceli tj probali da beremo. obrali smo oko 1/4 lanca . ja sam zadovoljan prinosom, ako ovako bude svuda, bice kukuruza :D evo snimak [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y3xNczpQsg8[/youtube] nije mozda najbolji snimak, sledeci ce biti bolji :D :ppozdrav: :ppozdrav:
nzm koja je sorta-nesto mesano ::lose::

zato sto smo ga danas tek prvi put izvukli iz supe. i ae kao da probamo to parce kod baste svega 5 pravih vrsti kad se sabere. najverovatnije cemo sutra da ga namestamo, lezajevi su crkli :D
izvinjavam se za :off_topic: :off_topic: :ppozdrav: :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh