Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne mislim bukvalno za probu. Bice oko 30-ak jutara. Mislim da ga probam kako ce da se pokaze. Do sad mi je vecinu cinio F02,a sad bi hteo da ga zamenim nekom raniojom fao grupom. Seme N01 je inace iz Madjarske,a F02 iz Srbije. Treba mi oko 50-ak vreca,jer kukuruz sejem na 19.3 i 20.8 cm.

Danas sam svratio u prodavnicu NS instituta, a tamo - gužva. Kupuje se seme na veliko.

Jel vise niko ne seje domace hibride kao sto su NS 640,zenit,tisa,zemun polje 684?

seme sam nabavio u februaru. cena domaćih hibrida je bila 20-30% veća od stranih.zašto da ih sejem?

I kod nas u Krusevcu od jutros snizene cene.
NS 640 2750 dinara a ZP 704 2700. Dobro je sto nisam kupio ranije :bravo: :bravo:

Цене семена кукуруза су пале,поготово новосадских хибрида у односу на предходни месец. Због тога је и ЗП мало скинуо цене. Кога интересује,могу му повољно набавити сва семена(нпр. НС6010 и НС640,као иЗП677 по 2700дин 25000 сетвених јединица)уз потпуну гаранцију у исправност семена,као и све хемије(инсектициди,хербициди...).Ко је заинтересован ,нека се јави мејлом,даћу број.
Post je spojen.
Ima semena svih proizvodjaca,uglavnom.Htedoh reci najtrazenijih sorti ZP,NS,Pionir,KVS... Tacnije u Sremu Beska.Garantujem kvalitet,jer je seme sa instituta i godinama radimo semena i hemiju.Bez rachuna,na crno je.Mogu rachun da ti dam odatle odakle seme uzeto.

Edit by Branko: ostaje samo ovaj post od Tijane. Ko želi da kontaktira Tijanu u vezi semena kukuruza, samo na PP.

Pa kod nas 640 jos prosle nedelje pao na 2500 din, ipak ne treba nikome.I to u prodavnici sa racunom.B23 3100din.

neznam sta da kazem momci osim nije dobro!!! :nono: ali moramo se trgnuti celo vreme ipak mi ovo volimo meni nude da radim na pumpi za 20000din svaki drugi dan ali meni je poljoprivreda u srcu i necu ja da je batalim iako je zarada 0 kao sto znate!!!inace ja sejem 640 i jos neke pionire Zp svasta

:sta:neznam!!!! znam da akda ustanem u sest i dujem sa dva traktora u njivu meni je srce puno!!ali pare fale neznam stvarno!!!hvala an savetu

Paor ti je odgovorio surovo ali realno! A jos nam drzava nedozvoljava ni da se snadjemo da prezivimo! Jer ako se zaposlis onda nema subvencija.... :udri: :udri: Ma ova nasa drzava nije normalna! A trose pare na sednicama skupstine a nerade nista! ::lose:: ::lose::

nc nc nc drzava i skupstina su propast a pogotovo ovaj predcednik skupstine cvetkovic kako je:haha: on lupa da treba da je benzin 100din i samo se smeje

polako prikupljam seme as72 dikalba 5143 i 5783 pionir b23 i f38 otislo je para ko blata ,a posejat se mora . uzeo sam hibride sa lepim potencijalom pa mi je zao da im ne nabacam cubreta :sta: 400kg zita za 100kg 8 24 16

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh