Kukuruz šećerac

Traktorskom prskalicom,dignem krila skroz gore,dizne okrenem prema nazad da duvaju. Plastičnu cev u kojem stoje dizne zaokrenem prema nazad prskalica je agrometal.Kada kukuruz izbaci metlicu pude već visok,zbog toga okrenem prema nazad i tako lepo okupa kukuruz.Do sad sam koristio dizne protiv vetar,ali ove godine oću da stavim obične da bi dobio što veću maglu,a sa ovim diznama u sitnim kapima izbacuje.

Колега сеје шећерац али није висок максимално 1,5м и обичном прскалицом опрска. Дигне гране скроз има владимирца, дигне прскалицу и лаганица опрска.

Naraste i malo preko dva metra,naročito kinze.Prvi put ću ove god probati messenger,nisam još imao..

12m je prskalica.Jedno krilo hvata 8 redi i drugo krilo 8 redi,znači sejem 16 redi pa onda 2 reda ne sejem pa opet 16 redi sejem.Ostavljam puteve i taman ti putevi dobro dodju kad berem,jer uvek imam 3,4 radnika i oni kako beru tako odma bacamo u prikolicu,ne zajebavamo se sa kantama,skine klip i odma baci u prikolicu.Tifonom zalivam,pa i tifon tu razvlačim

probao bih ove god prvi put da ga radim. sijaću ga odma u aprilu. preporuka koji hibrid da posadim da dodje ranije. imam kap po kap navodnjavanje. 5000 kom bih sadio

Sprema se polako......
b2ce0be0da79cd73f4aa5f1dbc757f59.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Bio danas da spremim jedan lanac, hteo da posejem šećerac direkt na njivu već.
Njivu spremio ali od setve ništa, suvo u p.m. znači ima 15cm suve zemlje.
Bez 30tak litara kiše u cugu ništa od setve.....

Ja ga obično sejem na 25cm. Pošto se traži velik klip, a što gušće seješ više klipova ali su sitniji....

Moze li se pretpostaviti koliko zrna ima u 100 gr(superior f1) ,vidim da se seme prodaje po tezini?

Danas posejao hibrid Baha, poprilično loše i sitno seme. Nadam se da neće biti problema sa nicanjem što se samog semena tiče.

Nazad
Vrh