Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

Da li su zupčanici dobri na tom Poljostroj Odžaci krunjaču? Ima slika iznad,..vide se zupčanici..nisam siguran u to,jer nikada nisam imao priliku da radim sa tim, ali cu uzeti jedan od ta dva.Znači..da uzmem Oždaci?Cena je Ok 200evra?Uz obzir da je sredjen,ofarban.Postoje na oglasima i jeftiniji i za 100evra,originalna fabrička farba..naravno, prljavi su, radilo se na njima..e sad..da li tih 100evra doplate vredi da mi krunjač izgleda lepše? :)

Poslednja izmena od urednika:
Pa pazi, ako je taj samo ofarban ja ne bih dao 100 evra vise, ali ako kazes da je remontovan onda mozda, mada iskreno ne bih ni ovako dao 100 evra vise, nas izgleda bas ofucano, ali radi kao sat :osmeh:, tako da je sam mehanizam mnogo vazniji od estetike. Dakle na to obrati paznju, kao i kod svega sto kupujes, DA RADI DOBRO.

a ja ne znam da li je remontovana ili samo prefarbana..ali budući da se po oglasima uglavnom bave preprodajom, očigledno je da se radi o prefarbanom krunjaču..a to kako radi, to zaista ne mogu da znam dok ga ne budem dobio.Naravno da ću tražiti neku radnu garanciju..taj Odžaci krunjač ima sigurno 50kg težine i niko ne bi voleo maltretiranje..tako da se nadam da zupčanici na slikama ,što sam okačio, ne spadaju pod 'izlizane'..jer nikada nisam video kako izgleda izlizan, a kako neizlizan zupčanik, što se krunjača tiče.

Još nisam uzeo Odžački krunjač/prekrupač.
Preprodavci imaju jake cene, ali bih možda uzeo jedan koji ima dve rupe,za dva klipa.Da li je bolje i koliko , da uzmem taj, ili sa jednim klipom?
Nisam veliki proizvodjač..za moje domaćinstvo..najviše do 3tone.

U Rumi sam ih vidjao i bili su od 800 do 1000 evra.
Ja imam takav,mislim da je '92.god i ima iste karakteristike kao na ovom linku sto si postavio_Ovde pise da mu je kapacitet 4 t/h,mozda toliko i moze,ali nisam uspeo vise od 2,5 t/h.Mada,i nemam potrebe da zurim.Imao sam samo problem sa konusnim zupcanicima koji pokrecu spiralu i sasvim slucajno je komsija imao iste takve od nekog starog kombajna,tako da sam to lako resio.Korpa mu se moze podesavati,u zavisnosti od vlage zrna i velicine klipa.U sustini,zadovoljan sam ovim krunjacem i pre bih ti preporucio da kupis njega,nego neki od male privrede.
Ako te jos nesto zanima,pitaj:ppozdrav:

300E?????? Pa to je super cena kod emne na pijac nemozes takav ni bez 600-700e da uzmes... Ako stvarno kosta 300e razmisljam zestoko o njemu,netreba mi veci...

http://www.megametal.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=33 ja sam pre neki dan u MBV-u u Vršcu video ovakav,običan cena 300 eura,nov kaže da je kapacitet 3 tone.
Neka priblizna kopija, po izgledu, cakovca kk_3. Kao i mnogi drugi male privrede, ili recimo takvo nesto je radio ''1 maj'' Bogatic ili ovi bravari u svakom drugom selu u Macvi. U Hrvatskoj to radi LJudevit Golub, i nije to tako ni lose mada nije ni primirisati Cakovcu. Inace solidan kk_3 sam vidjao u Rumi za 4_5 stoja ojri.

Neka priblizna kopija, po izgledu, cakovca kk_3. Kao i mnogi drugi male privrede, ili recimo takvo nesto je radio ''1 maj'' Bogatic ili ovi bravari u svakom drugom selu u Macvi. U Hrvatskoj to radi LJudevit Golub, i nije to tako ni lose mada nije ni primirisati Cakovcu. Inace solidan kk_3 sam vidjao u Rumi za 4_5 stoja ojri.

ne radi samo on već imaš samo što ja znam desetak proizvođača i to samo u mom kraju (maks. 50 km od mene). megametal je jedan od kvalitetnih proizvođača, ali se većina njih prebacila na druge proizvode jer se to kod nas već vrlo malo traži. Ovo što svi spominjete Čakovec pod tim imenom nije postojao nijedan proizvođač već je tadašnja "Auto Hrvatska" čije je sjedište bilo u Čakovcu poslovala je kao obrtnička zadruga i prodavala je proizvode svojih članova. Tako da pouzdano znam da su KK-3 radili za njih današnji megametal (tada je to bilo strojastvo novak) , ljudevit golub i strojarstvo čalopek, jedino neznam tko je proizvodio kk-22. Inače firma "auto hrvatska" još uvijek postoji ali ne kao obrtnička zadruga i ne prodaje više krunjače.

Nazad
Vrh