Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam iskustva pa sam preneo neka saznanja. I to zato što izgleda uspeva u mom kraju, mikrolokaciji. Viljamovka izgleda kilavo (ona mi je na divljoj podlozi ali ima dosta plodova) ali sve to zavisi i od podloge i od zaštite i od samog tla. Meni se butira sviđa jer jedno drvce koje sam kupio zbog oprašivanja junske lepotice je ove godine baš rodilo ali nisam probao plod jer sve kasni oko dve nedelje. Mada kažu da plod kruške sazri u gajbama kad se obere... a možda je i to samo za zimske sorte.Santa marija se nemože porediti sa butirom, džaba joj krupnoća. Za rakiju ništa posebno, tuje vilijmovka na prvom mestu.
Na šta se može kalamiti kruška,pošto ima tu jedna stara 1000 godina ali joj došao kraj ima još malo zdravog granja?
Da ti prenesem iskustvo, ne znam da li je pravilo, ali se meni tako pokazalo:Ovih dana sam 'upoznao' santa mariju krušku. Lep, veliki plod ali ne preterano sladak mada možda i nisam pogodio pravu zrelost ploda.
Kažu da nije loša ni za rakiju.