Radi abastate bez tonusa, ali malo je bolja kombinacija sa tonusom.
Isprati par dana ,najvise obrati paznju na drugu turu polozenih jaja , ako ih ima , a ubedjen sam da ih ima, pa kad krenu da se se pojavljuju larve druge generacije onda drugi tretman , 7dana ,10dana ,zavisi od situacije.
Pokupices i one koje su zaostale od prvog tretmana , a i ove nove.
Pisem ti za abastate , zato sto si napisao da ga imas, ako ga nemas za drugi tretman , onda mozes da probas sa moventom (trebalo bi da ima pakovanje od 100ml) ili apache(kulisa od galenike)
Sto se tice medne rose , nisam radio to sa ferijem , citao sam da moze i urea da posluzi da je osusi , ne secam se u kojoj koncentraciji.
Za takve situacije koristim okvasivac silwet 250ml/1000L maksimalna doza ,nikako preko toga ,zajedno sa nekim insekticidom.
Naravno ovo je za situacije kad je medne rose malo , onda tu prolazi abastate , a kad se stvari otrgnu kontroli ,pa je ima puno ,puno i buve ,onda po meni bolje movento ili apache , posto ova dva insekticida medna rosa ne dotice , biljka ih usvaja i buva crkava ishranim.
Jedne godine sam imao veci problem i movento je odlicno resio , sad se ipak trudim da ne dodjem do situacije za movento.