Kruška

Krupnoca odlicna ,obojenost isto , lepo ponele, juce su ih cvorci razvalili , neke pojeli do pola , a vecinu ploda naceli, danas sam bio u vocnjaku ,povijao grane i nisu toliko sletali,ali su se motali okolo.. Kaze mi cale , da pre neki dan su u jatima sletali na kajsije ,ove kasnije sorte koje imamo. Probao je sa petardama ,ali slaba vajda.

Onako teorijski, trebalo bi da pomogne ako im se obezbedi hrana. Ne verujem bas da su ludi za kruskama.

Tako bi postavljanje hranilica sa semenkama i ponekom zrelom kruskom valjda trebalo da ih nahrani i da im bude primamljivije nego kruske :)

Nisam znao da diraju kruske:sta: Tresnje su slatke pa na njih kidisu. Ogromna steta kada ti naprave od 1 klase industriju ili skroz neupotrebljiv plod.

Čvorci do ove godine napadali redovno trešnju i junsku lepoticu a ove godine šljive trešnju kruške ribizle i kajsiju za nepoverovati a štaće napraviti od grožđa videćemo. Sada već ima izkljucanih plodova santa marije i butire a vode u okolini ni u kanalima

Par fotografija kako su kod mene razvalili karmen, poceli su da napadaju butiru i santa mariju , razmisljam se da narucim onaj plinski top za rasterivanje ptica , da li neko ima iskustva sa tim ? Viljamovku moram nekako da zastitim , posto su mi karmen unistili.

6_zpswvq9pxxa.jpg

7_zps9mggcuvo.jpg

8_zpsq5jebwyp.jpg

9_zpsj3gpntyh.jpg

93_zpsavq6nmcd.jpg

1_zps27xggweg.jpg

2_zpsp1dxep6i.jpg

4_zpshfwpvjql.jpg

5_zpsv3y73cko.jpg

Kazu da ti plinski topovi odradjuju stvar odlicno. Znam neke ljude koje su to stavljali po vinagradima i kazu da je dobra stvar.

Ma cirkus , prva dva dana su napadali sporadicno ,bilo ih je onako ,motao sam se po vocnjaku pa sam ih terao ,treci dan jato kao na filmu ,nisam ni ocekivao da ovakvu stetu mogu da naprave. Obrao sam je ,ali jos nije skroz zrela.

Kakvo je stanje kod vas sa karmen, bere neko, ima neka cena za ovu godinu ??

Nazad
Vrh