Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sljivak, vodi racuna, karamut i karamanka nisu iste kruske, karamanka je isto sto i sladunac, zuta, letnja, slatka kao med, meni jedna od omiljenih, a karamut je ta crnica koju pominjete gore.nasao karamanku, tj. nisam zvao da pitam ali pise da je ima u jednom rasadniku.
zanima me da li bih mogao od stare takise da uzmem kalem grancice, kako vec to ide
Imas li jos ovako dobrih slika starih sorti, da ozivis temu cuvamo li stare sorte od zaborava?
Ovo gore na slikama nije karamut ili crnica kruška. Crnica kruška je u prvaom smislu crnica, kad sazori ona potamni i izgleda kao ugnjela crne boje. List je spcifičan i liči na list jabuke, ima po sebi kao paučina bjelu prevlaku.
Ja sam je ovde kupio - govorim o karamanki http://www.grozd.co.rs/jabucasto.htmlnasao karamanku, tj. nisam zvao da pitam ali pise da je ima u jednom rasadniku.
zanima me da li bih mogao od stare takise da uzmem kalem grancice, kako vec to ide
Izgleda kao fetelova, samo sto je izuzetno krupna i kasnija je...nije vodenac (tako ga kod mene zovu), dosta je kasnija od nje...Ako je vodenasta onda je jerbasima - vodenjak
Pa i viljamovka je stara kruska! Mislim da je otkrivena 1700 i neke. Ispravite me ako gresim!
Ns 10, evo jos jedne prekrasne stare sorte kruske.
Medenka, zrije u 8 mj. i ime ju najbolje opisuje.
Meni je to mozda i najbolja kruska po ukusu.
Izrazito slatka i aromaticna a na 3 slici se vidi kako zreli plod doslovno umedi i meni je takva najfinija.
Slike su od ovog ljeta.
Dobra za rakiju, imas li te plemke?