zemljostrugar
Banned
Ove godine probao sa folijarnom prihranom 2 x u toku vegetacije u junu i u julu mesecu. Odradilo posao. Jedna ampula na 10 l vode rucnom prskalicom isprkao one koje su bile bolesne. Videcemo sta ce prolece da donese ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Имам и ову отпорну из Мавма. Нисам сто посто сигуран кад зри, отприлике средином августа. Крупноћа је добра, али не и укус. Али, пошто укуси нису свима исти треба је посадити. Има задовољавајућу бујност и родност. Прољетос сам имао и напад крушкине буве на њој.
Jerbasima? Pogledaj na google.
Jerbasima? Pogledaj na google.
ZdravoJer okrugla ili kruškolika?
Kasnije sorte se breru zelene, sada je optimalni rok.
I samo opadanje je znak za berbu.
Gandrad,kod mene u kraju naziv za tu krušku je pološka,okruglog je oblika čiji plod podseća na jabuku. Mogu se jesti tek zimi kada meso dobije braon boju.
A što se tiče jerbasme ili vodenca to je letnja kruška.
Sad sta me ti i Žarko opet stavili u dilemu...
Ja tražim odavno jeribasmu, to je fakat...i ponadao sam se da je to to...
Drugo , a koja je to onda sorta???
Treće, ta pološka sigurno nije , jer je na zemlji bilo već žutih plodova i meso im nije bilo braon boje a i nije baš kao jabuka...samo nema onakav gornji deo ,ispod peteljke kao recimo karamanka ili viljemovka ili ove dole na slikama Ratka...
A izdanci su možda samo podloge pošto imaju trnje na sebi...
A da ću ih koristiti ...sigurno da hoću...
Ali neću ih više saditi na stalno mesto (kao što sam ranije radio ,pa kad dođe mala suša kao ove god. one mi se osuše), već u "rastilu" ( čuo sam ovaj termin ovde na forumu) da im se koren razvije još bolje ( ako se osuše nek se osuše tu) i možda ih i tu i kalemim...pa tek onda nakon jedne ili dve god. ih prebaciti na stalno mesto, kao "sigurne " sadnice....