Cekaj cekaj..citam vec koji put ,pa mi nesto nije jasno ,podloga divlja kruska - razmak 110 cm ??
Neznam po koi put ovo moram da objašnjavam zašto na toj podlozi i taj razmak , prvi voćnjak od 600 sadnica jabuke koje sam naručio 150 sam dobio one koje nisam tražio kojekave tanjirače kožare neke letnje , petrovače itd (od trsteničkih prevaranata)oko jabuka malo tog sam znao ubedili su me da na deset stabala neke sorte ide po jedan oprašivač i da zlo nebude samo to uvale mi greni smit dal na M 106 ili čak sejanac divlje jabuke. Prvo sam povadio u četvrtoj godini sve letnje i kožare pa u desetoj greni kojem nije rađao ni kada je orezivan ni kada je ostavljan pa čak ni kada sam povijao grane sa nekim kesama ( tegovima) punim zemlje. Pošto je u mom selu tada bio i rasadnik odnosio sam grančice u vreme kalemljena i zabadao štap od ...do su bile sve moje sadnice na toj i toj podlozi koliko god daje bio postotak primanja . Cena me nije interesovala zato štosam školu već platio . Pošto mi ostalo slobodne površine rešio sam da oprobam i sa kruškom (šljivom i kajsijom) pa sam uzimao sve redom toje bilo za probu ili kao ogledno polje , međutim kao i svugde problem mi zadavala kruškina buva i daljeg širenja pod kruškom nije bilo . Hladnjača je kapaciteta 80 tona tako dase u ovom letnjem periodu neisplati da radi koliko dam za struju toliko nemogu da nadoknadim od prodatih krušaka . Od prošle godine roba ide sa njive za poznatog kupca čak i nemam je u toj količine koliko je sada tražena posebno mi naručuju tvrđu, posebno srednje zrelu a uglavnom vikendom traže dobro zrelu krušku. Odgovor i za udovičićradka i markodim