Odg: Kruska
Bas ti je stalo da se opravdas ?
Evo meni zanmuimljivo da te cackam pa da vidimo
Ono sto rece da vi iz tog kraja sve znate mi bas simpaticno.
A sto ste to vi na najlosijem glasu od svih rasadnicara? Nesto vas bas i ne cene a takvi strucnjaci?
I nesto i nemate zasada voca vec samo sadnice i trgovina. Trange frange, kad vam nestane pojedinih sorata ili vrsta onda ili podmecete drugu ili medjusobno razmenjujete pa vise ni vi sami, a ni bog sveti ne zna sta je sta, da li vas je taj s kim ste trampili prevario ili je to ono sto ste trazili.
Evo ja cu ti reci sta je vas problem. Necete da ucite je prvi. Vidim lupas tamo i da kasjija kalemljena na neku tamo trosljivu ili kako je vec zoves dobuija plavicastu boju jer je trnosljiva plava valjda.
To ti je moj Tale cista nepatvorena budalastina. Boja ploda je osobina sorte na koju podloga nema ama bas nikakvog uticaja. Podloga utice na bujnost, vreme cvatanja i slicne osobine ali na boju ploda ama bas nikako. Zasto onda Tale delijo kajsija nije plavicasta kad je posrednik npr stenlej, i on je plav? I da li je kajsija kalemljena na dzenariku crvenog ploda crvena a na dzenariku zute boje ploda zuta?
E moj Tale, nista ti ne znas.
Kazes, ne mozes ti sa nama, mi znamo iako se to ne vidi.
To mi lici na ono kad kaze, ma ne vidi se sad kolko sam ja lep, al da me vidis na slici
Tako i ti, ne vidi se iz ovoga sto pises da ista znas ali kazes ma znam ja, ja sam i Drenove
U devetoj godini kazes prorodi kruska
Pa znaci li to strucnjace da kruska na sejancu radja na granama devetog reda pa ne moze pre da prorodi ?
A vidim bavis se i naucnim radom, oplemenjujes Vilajmovku?
Masala !
Ajd kazi kako to radis, leba ti
Bas ti je glupavo i ono vadjenje za plug. Prvo covek je napisao sta zeli, a drugo, kakve veze ima razmak sa kolicinom? I neka sadi samo dva komada izmedju njih mora postojati neki razmak. I sto te razmak naveo na pomisao da je u pitanju veca kolicina?
Znam ja da ti to nije bio razlog, i znam da ti to znas, znam da si samo pokusao da se nekako izvadis ali eto ja bezobrazan pa necu da ocutim.