Jel ima tko ovakav stroj.
Zanimaju me imali baš gdje kakvu slabost da obratim pažnju.
Dobar je to stroj za do deset ha krumpira.
Kada je tlo previše vlažno zna se kolo zaštopati, tresači ne mogu razbiti i usitniti velike grumene, ako ih i razbiju, donja traka nosi sve u pretince kola i onda nastane rusvaj i zastoj. Ne pomaže niti spuštanje zadnje trake maksimalno. Ako nije prestrašno mokro, pomaže pošpanati španere koji zatežu remen koji pogoni kolo. Pomaže i spretan radnik koji će se popeti do kola i nogom kolo pritisnuti prema dolje u radu, da kolo uspije progutati pune pretince - onda drugi radnik viče stooojjjjj! jer na gornju traku napada i zemlje i krumpira za "pola prikolice" odjedamput.
pa stojiš dok se ne očisti i dok kolo ne izvrne na maliu traku sve što se u njemu nađe.
Treba paziti i da se ne zaštopa donja traka od previše korova ako je zakorovljena parcela - spuštanjem zadnje trake u položaj da guta travu koju donja traka nosi prema kolu a da istodobno ne vuče i gomolje i ne baca ih iza kombajna na tlo zajedno sa travom se nauči brzo u prasksi.
Svaki zastoj - isključiš kardan, odštopaš rukama.
Svi lageri se jednostavno vade osim onih koji su otpozadi - zdnja traka je zeznuta, treba je spustiti na zemlju ako ode koji lager koji pogoni nju - malo više posla, ali nema ništa što sam ne možeš popraviti sa od desetak minuta do pola dana posla. I lančanici koji pogone gornju traku se skidaju, iako malecko zeznuto, relativno lako - više šarafljenja zaštite nego zupčanika i lagera.
Radila sam sa Anom petnaestak godina, šarafio ju je muž, ja, muž i ja.....ali nikada problema koji se nije riješio većinom u polju, malo kada se moralo ići kući na popravak.
Dakle, slabosti: mokro tlo i velika zakorovljenost mokre parcele, trava se nabire između lagera i trake, zemlja puni pretince i teret zaustavi vrtnju kola., paziti da gumena zaštita uz prve donje lagere iznad noževa ne bude potrgana, ona štiti da krumpiri ne padaju sa strane dolje sa trake po tlu.
Eto, ukratko, ako će šta pomoći.