Kredit za poljoprivrednike

Za repromaterijal i mehanizaciju bili su max do 6 mil

Ako misliš na rate može na mesec na 6 meseci i na godinu dana. A trajanje kredita može do 10 godina...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ovako sve banke su izuzetno pijacarske organizacije. Sve moze ako imaju razloga da vam daju. Znaci rok otplate, zalog, iznos.
Uzeo sam preko 10 kredita do sada tako da pazite sta dogovarate i sa kim. Sve kredite sam do sada u Komercijalnoj pa u Nlb kad su se spojili. Rf, Procredit ili Otp sve je to slicno.
Ne bi vam preporucio hipotekarne kredite jer imate trosak zaloznih izjava, upisa i brisanje hipoteka to sve nakarika se lepo.
Generalno 3% + euribor ce vam dati ako ste iole neki platisa bili. Za bolie od toga moze ako je velik iznos, mali rizik banke i slicno.

Ovako sve banke su izuzetno pijacarske organizacije. Sve moze ako imaju razloga da vam daju. Znaci rok otplate, zalog, iznos.
Uzeo sam preko 10 kredita do sada tako da pazite sta dogovarate i sa kim. Sve kredite sam do sada u Komercijalnoj pa u Nlb kad su se spojili. Rf, Procredit ili Otp sve je to slicno.
Ne bi vam preporucio hipotekarne kredite jer imate trosak zaloznih izjava, upisa i brisanje hipoteka to sve nakarika se lepo.
Generalno 3% + euribor ce vam dati ako ste iole neki platisa bili. Za bolie od toga moze ako je velik iznos, mali rizik banke i slicno.
Nisam nikada uzimao kredit. Imam ponudu da kupim neku zemlju ali nemam gotovinu i nisam zaposlen pa ne znam (nemam nikakvo iskustvo) na osnovu čega mogu da dobijem kredit pa mi je nekako logično da dam kao zalog te njive što bi kupio a i kažu kolege ovde na forumu da onda komšije ne mogu da mi uzmu te njive ako je upisan zalog u katastru. Ako iz tvog iskustva imaš neki predlog bi bih veoma zahvalan :)

Ja sam uzeo za traktor od razvojnog fonda na 2%+euribor, ali je isla hipoteka na zemlju. E sad da li je to povoljno ili ne nemam pojma slabo imam iskustva sa kreditima. Ovo je bilo proslo prolece....

Zavisi na koga naletiš. Ali opet, par puta sam odlazio u intesu sa ponudom druge banke i samo su pružili ruku i rekli da oni to ne mogu ispoštovati. Što se tiče kamate, ja sam u decembru refinansirao neke kredite i iskoristio ponudu za kraj godine gde sam dobio 4.45 fiksno i nema nikakvih euribora. Dok sad trenutno završavam "go green" kredit za traktor gde bi kamata bila oko 4.3 plus euribor, ali se dobija nazad 15% u iznosu kredita.

4.45 fiksno je strasno dobra cena. Meni su dali 5.2 fiksno bez euribora.
Nisam nikada uzimao kredit. Imam ponudu da kupim neku zemlju ali nemam gotovinu i nisam zaposlen pa ne znam (nemam nikakvo iskustvo) na osnovu čega mogu da dobijem kredit pa mi je nekako logično da dam kao zalog te njive što bi kupio a i kažu kolege ovde na forumu da onda komšije ne mogu da mi uzmu te njive ako je upisan zalog u katastru. Ako iz tvog iskustva imaš neki predlog bi bih veoma zahvalan :)
to je skuplja varijanta. Jer nije dovoljno zemlja koju uzimas.
Obezbedjenje je 1.2-1.5 na prema 1. Sto znaci za 1ha ako kupujes minimum je 1.2ha zaloga sto automatski znaci da nije dosta samo njiva koju kupujes.
Kada se rade 2 zalozne izjave skuplje ti je skoro pa duplo.
Ja sam davao svoje njive u zalog koje su u vlasnistvu od pre.

Gledam na sve načine da izbegnem nekretninu u zalog. Sad za ovaj kredit za refinansiranje je morala zemlja i to me koštalo preko 100.000 din upis zaloge i notar plus obrada kredita 0.5 %. A posle opet i za brisanje košta. Dok za traktor će biti on sam sebi zaloga i na taj kredit nema troškova obrade.

Nazad
Vrh