Da li je ovo crv u mladoj biljci krastavca.?
Malo je mutna slika...
Naime to su mlade biljke iz kontejnera posadjene u baštu pre desetak dana. U pitanju je i salatar i kornišon (hibridi) Od 100-tinak biljaka blizu dvadeset je dosad palo. Na par cm iznad korena (u zemlji) se osuši. Ovaj je već došao kao zamena ali i on ode.
I taman da ga bacim kad vidim da mu iz stabla izlazi ovaj crv (4-5 mm dužine). Jutos sam to video, pa poprskao actarom ali evo sad iz druge biljke vidim da nije uginuo. Da napomenem da su posadjeni krastavci na tri lokacije u bašti i svugde je bilo stradalih biljaka
Ako neko zna kako lečiti ovo.
Pozdrav
- - - - - - - - - -
Edit:
Ja lično nisam nikad čuo da crvi napadaju krastavac, ali mi jedna komšinica reče da su to opaki crvi i gde se uglave idu od biljke do biljke pa dok ima krastavaca. Ustvari ima ih više u predelu korena i ubušenih u stablo i biljka samo klone i za dan ode. Komšinica kaže da su oblika i izgleda kao feder od hem. olovke i da se tako nekako slično i zovu.
Uspeo sam da nedjem jedan link na engleskom i to je to (bar mi se čini, koliko ja razumem engleski)
http://homeguides.sfgate.com/kill-cucumber-worms-22286.html
Uglavnom da ne dužim
perfection je odradio stvar. Nekoliko biljaka koje su bile klonule posle zalivanje lista i zemlje sa malom kantom za zalivanje u dozi 0.1% se oporavilo i zasad je sve u redu. Odsad ću prilikom sadnje to obaviti preventivno
Možda nekom pomogne.
Pozdrav