zorancile je napisao(la):Na vašaru se prodaju drvene sa patosom od dasaka i gradjom (samo fali crep) za 60 evra dužni metar.
Lala iz Banata je napisao(la):Kvalitet tih drvenih je nikakav,
Slažem se. Kvalitet tih sa vašara je loš, ali ako se uradi kako treba (suv bagren, ali onaj domaći, ne ovi hibridni) itekako može da bude dobar i dugotrajan.
Ja sam prošle godine pravio jedan takav drveni sa vašara za 60 evra po metru. Doduše ja sam insistirao na nekim stvarima (patos od bagrenovih dasaka, malo duže donje grede zbog objekta, suv materijal i još neke sitnice) pa me je to koštalo još određenu količinu evra po metru .Takođe sam ugovorio i montažu od prodavca da se ne bi desilo da fali letava i sl. Pa i pored toga je ipak stigao sa mokrim materijalom, falilo je dasaka i u patosu i u vrapčari pa su ih nadomestili letvama što je nedopustivo. Razmak između letava je takav da slabiji kukuruzi mogu da ispadnu i kad sam im to ukazao odgovor je bio da kod drugih ljudi stavljaju i veći razmak i da je to sasvim dovoljno. Onda sam doneo jedan klip i proturio kroz letve na šta su oni odgovorili da rade onako kako im njihov gazda kaže. Ajd da sve to još nekako i prođe, ali patos je živa katastrofa, daske su toliko tanke da je mene bio strah da hodam po njima i još su ih retko zakovali. I pored toga nisu imali dovoljno dasaka pa su i u patos stavljali spojene letve. Što se tiče montaže to su solidno uradili, ali ih je bilo samo trojica i spali su od posla da ga što pre završe pa na kraju pola stvari nisu finiširali kako treba.
Posle sam ja kupio nove daske za patos i zakovao ih preko ovih njihovih. Moram reći da sam od celog čardaka zadovoljan samo gredama i stupcima (i iako su bili mokri i naravno posle ispucali), dobro su dimenzionisani. Evo slika tog čardaka.