Konkurs 10% 40% 50%

mica967

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2010
Poruka
8.334
Lokacija
Golubinci
Šta je sve potrebno da se priloži od dokumentacije prilikom podnošenja prijave. Dali je neko već bio vredan po tom pitanju.
 
Šta je sve potrebno da se priloži od dokumentacije prilikom podnošenja prijave. Dali je neko već bio vredan po tom pitanju.
Sve zavisi sta sve ispunjavas od zahteva, zato treba citati pravilnik. Ono sto je obavezno su potvrde o placenim porezima i potvrde da vec ne koristis subvencije.
Kazu da je bila guzva prvog dana u 8.00 ispred ministarstva kao nekad ispred trezora 😂
To lazu, znam provereno.. :D
 
Što se tiče likvidnosti banka gleda likvidnost i daje garanciju da će biti odobren kredit.
 
Mene interesuje da li mora da se ide preko konsultantske kuće ili ne?Primamljivo je pa zašto ne pokušati.
 
Ja cuo da mora neko biznis plan da ti napravi prvo pa onda saljes na konkurs

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Tako je, mora.Ide kum danas u konsultansku kuću pa ću čuti info iz prve ruke.Za prvi poziv ne ispunjavam uslove dok za drugi hoću da probam preko stočarstva pa ću da se informišem i krenem u prikupljanje dokumentacije.
 
Tako je, mora.Ide kum danas u konsultansku kuću pa ću čuti info iz prve ruke.Za prvi poziv ne ispunjavam uslove dok za drugi hoću da probam preko stočarstva pa ću da se informišem i krenem u prikupljanje dokumentacije.
Kazu sad povrtari imaju prednost za nove traktore

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Povrtari i vožari. Glavni baja za projekat je naš bivši član.
Idem i ja mada ne očekujem nešto mnogo tanak sam sa bodovima.
 
Znam ,otišao je zbog nekih koji su ga prozivali kad je počeo da radi ono što radi.Sad bi nam bio od koristi da imamo informacije iz prve ruke.
 
5% od vrednosti investicije ide agenciji koja piše biznis plan i sređuje papire, 2% odmah a ostatak na kraju a bez ikakve garancije da će se proći.Potrebna je potvrda iz PSS za svoj reon da se sarađuje sa njima kao i potvrda da ste član i saradnik neke z.zadruge.Ako se bavite povrćem i voćem potreban vam je 5 godišnji ugovor sa hiper ili super marketom kome prodajete svoje proizvode.Bodovna lista je opet vezana za stepen razvijenosti vaše opštine...To je deo onoga što sam čuo iz prve ruke a za stočarstvo verujem da će biti još lepši uslovi.Nije onako kako priča ministar protiv poljoprivrede samo podneseš zahtev i teraš traktor kući. 😂
 
5% od vrednosti investicije ide agenciji koja piše biznis plan i sređuje papire, 2% odmah a ostatak na kraju a bez ikakve garancije da će se proći.Potrebna je potvrda iz PSS za svoj reon da se sarađuje sa njima kao i potvrda da ste član i saradnik neke z.zadruge.Ako se bavite povrćem i voćem potreban vam je 5 godišnji ugovor sa hiper ili super marketom kome prodajete svoje proizvode.Bodovna lista je opet vezana za stepen razvijenosti vaše opštine...To je deo onoga što sam čuo iz prve ruke a za stočarstvo verujem da će biti još lepši uslovi.Tačno da odustaneš odmah u startu a ne kako priča ministar protiv poljoprivrede samo podneseš zahtev i teraš traktor kući. 😂
Jel to ovaj sa metlicama?
 
Ako je samo deo ovoga sto Matic kaze tacno 95% nas je palo pre nego sto smo i predali zahtev. Ja koliko sam citao pravilnik nije sve navedeno neophodno za konkurisanje ali znacajno smanjuje sanse za prolaz jer svaka od stavki nosi neke bodove.

Nadam se samo da ce malo manje biti muljanja i da su se neki uplasili nakon ovih hapsenja proteklih par nedelja mada sam i po tom pitanju sumnjicav da se nije tresla gora a ispao mis..
 
Ovde nema muljanja.Nije to ništa strašno, troškovi se refundiraju samo treba proveriti još oko svih začkoljica.Ovo što sam napisao čuo sam jutros od kuma koji je juče išao u agenciju da se raspita.Ja ću takođe ići kada izađe drugi poziv za stočarstvo i aplicirati ako se slože sve kockice.
 
Sve se boduje ,ne moraš imati tu podvrdu iz PSS ali ona nosi 5 bodova,takođe ima spisak konsultanata i ima ih preko 100.Konkretno moj konsultant naplaćuje 3% po realizaciji.Tj sad plaćaš akontaciju 300 eu i u slučaju da ne prođeš uradi ti još jedan konkurs po tvom izboru.Ako prođeš ide tih 3 %.
Što se tiče ugovora o udruživanju više polj.proi. i njihovog otkupljivača (agregatora) ni to nije obavezno ali nosi 15 bodova.Sam koncept je po mkeni jako lepo zamišljen e sad što se realizacije tiče tu imam mnogo zamerki pogotovo što se tiče nabavke traktora.Takođe koliko vidim jako je mali budžet i sam proces je prilično zakomplikovan.Ima puno prostora za manipulaciju iako su se trudili da to upakuju i zakomplikuju.
Nažalost zbog ovoga če uglavnom oni povraćaji od 50% otići u drugi plan.
 
Nazad
Vrh