MONTOYA
Član
Odg: komušaljka za kukuruz
možda ima berka
možda ima berka

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nije mi bila namera da nekoga uvredim, samo sam veliki protivnik komušaljke, imali smo je jednu sezonu, tati je uvukla rukavicu, polomila držalje i od tada smo zaključili da to nije za nas... mnogo je kukuruza da bi mogli da se cimamo sa njom i da nam svakog trenutka misli budu pored nje... kukuruz sam čistio imaš sve detaljno objašnjeno kako dva čoveka istovare zmajevku za 30 - 45 minuta. Zmaj 223 vreme branja od 22 do 9 h, a u čardaku bude tek po koja peruškaZoran0230 je napisao(la):matkemafija,ispada da su ljudi što rade sa komušaljkama budale-a voleo bih da vidim kako izgleda tvoja kotarka ako ne čistiš kukuruz-koji berač imaš pa tako idealno čisti
matke dođi ti kod mene u nedelju da vidiš dali je jako spora nas troje smo je punili lopatama i nijednom nije stala a sa nas znoj lije a ti tvoji levatori je po meni čista glupost ,pa stavi ti 10 radnika po 150din sat toje 1500din puta 10 sati 15000 pa puta 10 dana 150000 za te pare mi se ne isplati da se cimam sa kukuruzom bolje da platim da ga okrune nego da kilavim sa njih 10matkemafija je napisao(la):Rašo ja mislim ovako, niti sam to izmislio ja niti ti, ona jeste dobra, ali jako, jako spora i opet ti treba dva radnika, minimum, i to ako postaviš ventilator na nju koji će da izduvava perušku pa je na kraju pokupiš i pred ovce
, probali smo i sa radnicima, natrpaš njih deetak u zmajevku, pa jedni smetaju drugima, pa dave, a sat otkucava
, probali smo sa komušaljkom, ali je sporo
, zato dva elevatora izbacim one koji su skroz u perušci i raj
, a vremenom će to i drugi shvatiti, ok je ona kada imaš nekoliko jutara kukuruza, ali za veće skladišnjenje u čardake nikako, jedino dve komušaljke 4 elevatora i jedno 10 radnika
, e onda imaš isti učinak ahaha...
a zašto si odustao od noćne berbe ?kiraj je napisao(la):Imam i ja komušaljku ali je negde u selu.Opasna je to mašina i uopšte je ne koristim.Primetio sam da se mnogo brže radi ako se prikolica iskipuje a ne da se radnici guraju na njoj.Od noćnog branja smo odavno odustali ,noć je za nešto drugo.
kiraj je napisao(la):Iz prostog razloga,noć je za spavanje i odmor.Sredi berač da bere kako treba pa vozi danju.
Potpisujem!!!kiraj je napisao(la):Iz prostog razloga,noć je za spavanje i odmor.Sredi berač da bere kako treba pa vozi danju.