Odg: komušaljka za kukuruz

2 sata meni istovaraju radnici ako ne radim sa komušaljkom a za nepunih sat vremena se istovari sa njom jer oni najviše gube dok ne očiste još kad uhvati jedan klip pa sto godina ga čisti pa ga onda baci i gleda kako ide u čardakmatkemafija je napisao(la):Nemoj pogrešno da me razumeš, neka te ta komušaljka dugo, dugo služi i da nemaš problem sa njom, probali smo sa njom i bez nje, za zmajevku sa njom nam treba ok 60 minuta, bez nje ide bez problema sa 45 min, ako je čist i manje. Ako imaš dosta posla to je veliki vremenski gubitak, ali videćeš i sam šta ti je najbolje

, kada smo krunili kukuruz, pokvarili su nam krunjač, tako da te i razumem....ali ako je kukuruz čist i nema previše posla možeš ga i takvog pustiti u čardak preko dva elevatora za tridesetak minuta, e sada ni sve zmajevke nisu iste, na naše smo fiksirali po 4 daske colarice 2,5 santimetara tako da u njih stane i do 9 t zrna...
, kada smo krunili kukuruz, pokvarili su nam krunjač, tako da te i razumem....ali ako je kukuruz čist i nema previše posla možeš ga i takvog pustiti u čardak preko dva elevatora za tridesetak minuta, e sada ni sve zmajevke nisu iste, na naše smo fiksirali po 4 daske colarice 2,5 santimetara tako da u njih stane i do 9 t zrna... , kada su kukuruz bere po velikoj rosi, kada je kombajn dobro podešen, kada se netera brzo kukuruz nesme da bude prljav od peruše, takav se može ubaciti u čardak i ne brini, e sada ako imaš dva čoveka, jednog koji pušta kukuruz iz prikolice u elevator koji je polegnut na zemlju i gura kukuruz do elevatora koji ga penje u čardak, drugog postaviš na tu "traku elevator" da čisti kukuruz od peruše i rešio si problem, neka njih dvojica očiste samo 30 % "prljavog" kukuruza i u čardaku će biti tek pokoja peruška, tako zmajevka mora biti istovarena za 45 minuta...
, kada su kukuruz bere po velikoj rosi, kada je kombajn dobro podešen, kada se netera brzo kukuruz nesme da bude prljav od peruše, takav se može ubaciti u čardak i ne brini, e sada ako imaš dva čoveka, jednog koji pušta kukuruz iz prikolice u elevator koji je polegnut na zemlju i gura kukuruz do elevatora koji ga penje u čardak, drugog postaviš na tu "traku elevator" da čisti kukuruz od peruše i rešio si problem, neka njih dvojica očiste samo 30 % "prljavog" kukuruza i u čardaku će biti tek pokoja peruška, tako zmajevka mora biti istovarena za 45 minuta... 

, e to pokušavam todore da ti objasnim, to je super investicija, brzo se isplati, ali se može i bez nje
, e to pokušavam todore da ti objasnim, to je super investicija, brzo se isplati, ali se može i bez nje  

... do sada sam pekao šljivku a sada idem da
... do sada sam pekao šljivku a sada idem da   . pozz
. pozz 

, ima ona narodna da budala sebi uvek nađe posla
, ima ona narodna da budala sebi uvek nađe posla