Molim povrtare da mi daju savet oko kolicine komposta koju primenjujete u svojim bastama i nacin unosenja. Ima raznih sajtova, ali vise cenim iskustva samih proizvodjaca. A i svi pominju kilograme, a po meni bi bila relevatnija litraza, jer iz iskustva znam da po neki 1l meri 300gr, drugi 500 gr, zavisno od sadrzaja vlage...Sejacu krompir, papriku,krastavac,paradajz..Mozda je ovo za temu povrtarstva, ali ovde sigurno oni koji kompostiraju i koriste isti. Uzgred, konacno su mi iz psss-Nis uradili analizu Ph u kcl i javili mi telefonski da je 6,20-30, u vodi =7, a za procenat humusa ce mi naknadno javiti. Jedino je za to osposobljena laboratorija ili laborant, inace procenat N P K, mikro elementi , suva materija, elektro provodljivost ,..nema sanse. Kontaktirao sam i polj. fakultet-Beograd i oni me vodali dok nisam odustao. Ovima iz udruzenja Razanj su uradili skoro sve, ali im nisu zvanican dokumenat(sa pecatom) izdali, vec su im na papiricu ispisali rezultate.Zanimliv je razlog, ali drugi put o tome, oduzio sam ga bas.