Komentar na situaciju i dešavanja u agraru

Vidim ja da cemo mi svi biti "hobisti'...ne tražite ljudi rešenje problema na pravom mestu.Evo ja dajem moje subvencije ovim profesionalcima nek se spasu, a meni usrana država samo nek plati realnu cenu poljoprivrednih proizvoda ...

Па Славко логично би було да су мали ишли на посао и газде су их онако поштено израбиле и нису имале снаге као ови слободни предлог за организаторе дајте хобистима да штрајкују недељом а не да организујете радним данима

Е драго ми је да си коначно нешто схватио и да се слажемо у нечему не само ти и ја већ сви овде на форуму. А то је да ћемо сви пропасти ако наставимо овако да се глођемо и свађамо. Што се тиче мржње мислим да мало преувеличаваш, јбг мало си преоштар са колегама у дискусији, а то је мач са две оштрице па се и ти посече некад на њега. Опусти се мало мука је свима немој мислити да неко овде на форуму има без брига и проблема. Сви ми радимо пољопривреду јер то волимо, наследили или нашли кору хлеба у том послу. Ништа мени није лакше него теби што сам запошљен, већи део те плате некад оде у пољопривреду. На жалост немам много своје земље да би могао само од ње да живим, твом успеху се дивим дошао си до 100кј своје земље што је за респект. У односу на већину нас ти си себи обезбедио пензију у било ком погледу. Ја морам да радим и у фирми, да би себи обезбедио пензију бар какву такву јер од пољопривреде тешко да ће бити икаква пензија.

Подстицаји су 12000дин/ха и ваљда 50л/ха нафте без акциза је за следећу годину. Ове године су, и, нафту рачунали, у, тих, 18000дин
Podsticaji do 100ha ali hobisti koji se ne snađu neće dobiti.To pregovarači kriju ko zmija noge.To će biti uslov a hobisti od svojih kolega izdani.

Проблем је што ће их утерати у пдв свакако,били они запослени или не.
Људи пишете генерално сви небулозе,а поготово неки појма немају о животу а о осталом да не причамо.
То хобисти професионалци је глупост, само људи који раде пољопривреду уз посао а на ту пољопривреду не плаћају никакав порез нити осигурање осим пдв на репроматеријал је нажалост будућност која ће се променити убрзо.
У Европи је то регулисано,зове се додатни посао,додаје се основица пореза у збиру примања,повећавају се сва осигурања и наравно држава узима више пореза. Код нас то није тако па је лако млатити празну сламу. Кад се то промени видећете сви ко је хоби ко је профи.
И посебна ствар што постоје људи који мисле да ће са 10ха житарица преживети у будућности или са 3 краве или 50 товљеника годишње. Хоће преживети да не буду гладни,али профита видети више никад неће довољног да издржавају породицу 12 месеци.

hahaha "mali" je problem

verovatno on taj "mali" sa 10h ide i otima drugima arende tako sto podize istu za 20-30 evra po jutru samo da bi on radio :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

strpite se jos koju godinu i nestace mali,icice da rade na traku a vi cete da radite zemlje koliko zelite

uzecete jos koji traktor,kombajn na kredit od 200k evra pa kad ne rodi ili cena bude mala kao upravo ove dve poslednje godine,nece ti mali vise biti tu da vam oni budu krivi

samo polako

upravo to sto ce se destiti u Danskoj(citao sam,moguce da je neko i postavio to na forumu) je apsurd evrope
prave od normalno sposobnih -rentabilnih- domacinstava najobicnije radnike

Nazad
Vrh