Komentar na situaciju i dešavanja u agraru

dobro , samo kazem znam kolka ti je plata odokativno ali nisam napisao tacno , ni blizu . profesionalna deformacija . nije vazno.

sad je problem kad si sam sebi radnik i gazda imas sabiranje doprinosa za uplacivanje 24% za penzijsko i 10,3% za zdravstvo.

naravno prijave se na minimalac od 40.000 je sad otprilike .
porez na to ti dodje 40.000-21.712=18.288 , 10% porez je- 1.828.
doprinosi su 9.600+ 4.120 + porez 1828.
15.550 da zaokruzimo su sve dazbine drzavi.
i tih 15.500 mesecno ubi ove velike gazde. propadose. naravno to je tona kukuruza sad zbog jako niske cene.
ali imas subvencije 18.000 i ko ima 10 hektara je na nuli.

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno, sa problemima te vrste se nismo sretali na nasem terenu.Imaju trojica vecih, ali nikome nisu smetali zbog toga, kao ni mi manji sto njima nismo smetali.
Svasta ljudi pricaju, ali ne treba se na sve obazirati.

Ne bi. To plaća firma u budzet, isto kao kad bi ti zaposlio radnika na gazdinstvu pa mu uplaćivao. Ne bi sigurno svom radniku ti plaćao na ruke to.

Ja i kad nisam bio zaposlen, ja sam počeo sebi da uplaćujem životno osiguranje, ugovor na 25 godina. Plaćam 120 evra mesečno. Bože zdravlja kad istekne taj period, produžavam i dalje da plaćam.

ne mislis jako lose ali ti matematika ne valja :ROFLMAO:

za 100 dinara da potrosis u maksiju, treba da zaradis 167 dinara ukupno gazdi, sebi, PR-u ili gde vec, 67 ide drzavi na doprinose.

i onda drzava otme jos 20 dinara na pdv.

87 dinara za 100 dinara potrosenih???? u kom univerzumu to moze da radi bez kradje i podmazivanja subvencijama?

@Darko Dren

Darko, sta mislis hoce li nam inflacija pojesti zivotno osiguranje?
Ja uplacujem najvise iz razloga u slucaju da mi se nesto desi.
Imam na 20 godina ugovor i kad mi to istekne to nece biti neke pare jer jednostavno u poredjenju sa vremenom kad sam poceo uplacivati novac je izgubio vrijednost.

Ко тебе овде понижава? Ти овде сам себе понижава. А ако ти мислиш и ако је твој став да хобисти треба да пропадну, ја кажем и мој став је да сви профи треба да су у пдв, да плаћају доприносе, да на сваких 50кј имају једног сталног радника на имању за којег ће плаћати пио, доприносе и здравство. Да имају фискалну касу и да гориво плаћају пуну цену па да им онда држава као и предузећима враћа то кроз пдв. Ја овде још нисам прочитао да неко ко је запослен подцењује и понижава било кога овде ко неради и живи само од пољопривреде. Колико видим ти си вазда на иглама и, као да од ране зоре пишаш по копривама. Са сваким се свађаш и качиш, дај бре човече опусти се мало шта сваког дочекујеш ђоном.

@Boderlica da je mene interesovala evropa ne bi sedeo ovde. tek su to lopovcine 500 godina unazad

izracunajte koliko zemlje treba da imas 100000 plate i placas doprinose 67000 mesecno. sa 100ha bi imao za dve plate ako je dobra godina

Ne znam zasto gubite energiju na raspravu hobi protiv profi.
Pravo pitanje zasto je sledece godine subvencija samo 100 evra po hektaru. Sa tih 55 evra po jutru milostinje mozemo samo, da ne pisem sta.

Подстицаји су 12000дин/ха и ваљда 50л/ха нафте без акциза је за следећу годину. Ове године су, и, нафту рачунали, у, тих, 18000дин

Nazad
Vrh