Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mityoo je napisao(la):Pa sad.... kako se uzme.... ja sa svojih 130 jutara arende neznam dali cu biti u plusu na kraju godine....
ako ovako nastave davaćemo mi zemlju u zakup kao u češkoj doće neki matijević kostić ili mišković koji će pokupovati za sitne pare pa ćemo svi raditi za njegaMatić je napisao(la):To je druže surova istina.Ali za 100 ha treba dosta mašina pa i para da se kupi 50 teladi za tov bikova i junica koje će biti krave muzare.A s obzirom koje su cene naših proizvoda perspektive nemaujo je napisao(la):Interesantna tema
Moje mišljenje je da će u skoroj budućnosti za normalan život jednoj četveročlanoj obitelji trebati bar 100 hektara zemlje i uz to barem 20 krava ili 40-50 bikova. Uglavnom mislim da će obitelji koje se bave čistim ratarstvom jako teško opstati. Možda je još najbolje rješenje da se uz poljoprivredu može raditi još nekakkav posao sa sigurnim primanjima, jer danas je čisto ratarstvo ili opčenito bavljenje poljoprivredom postalo jako rizično i slaboprofitabilno.
todor je napisao(la):pa dok nas skroz ne osiromaše neće se smiritiMatić je napisao(la):Sve dok nam tajkuni budu diktirali po njihovom nama neće biti bolje.Neće valjda ni oni celog veka da rastu i napreduju dokle više da se bogate na tuđ račun
Pogotovo ovo zadnje!~Kiki~ je napisao(la):Veoma zanimljiva tema i vidi se da poljoprivrednici sad još više nego ranije kalkulišu i pored poljoprivrednika treba da budeš dobar matematičar , ekonomista i špekulant .