Koliko plaćate sezonske radnike i gde ih pronalazite?

Nema razlike koje su bale cene su te.Niko ne pita o usklađenosti sa baliranjem jer nema radnika koji hoće to da rade na bacanje pa mora da se povinuješ njima jer ćeš u suprotnom sam voziti bale.

kod nas je 150 din po satu i dva obroka ali uglavnom su to ljudi koji dosta piju tako da dok su trezni moye nesto da se radi a ako se napiju nista od posla

nikitovic je napisao(la):
kod nas je 150 din po satu i dva obroka ali uglavnom su to ljudi koji dosta piju tako da dok su trezni moye nesto da se radi a ako se napiju nista od posla
A tek što ovoga ima, to je neverovatno. Najviše piju kad se kruni kukuruz, pa dođu u grupi da rade, pre par godina akcija kod mog komšije, kruni se kukuruz, jedan lik se tolko napio da nije znao za sebe, pa otišo kod kamiondžije u kabinu da odspava...dolazi posle kamindžija, kad ima šta da vidi, ovaj bacio par pegli po sedištu :zli:

kao prvo kod mene nema alkohola kada se radi , pošto isključivo uzimam radnike kada se ide u šumu i tamo nema zajebancije :nono: uveče pij koliko ti volja ali ako ujutru procijenim da si mamuran ne ideš samnom , to svi znaju i znaju da sam zeznut po tom pitanju i nemam nikakvih problema sa te strane

ne volim da idem u šumu sa mnogo ljudi , najviše mi se svidja ekipa od 3 čovjeka : ''sjekač'' ''utovarač'' i ja
dok ja vozim sjekač i fizikalac pripremaju , kada dodjem na utovar sva 3 utovaramo , dok odem i vratim se oni malo odmore i nastave pripremanje
eventualno pojačavam ekipu sa četvrtim čovjekom (pretežno šurak) koji izvozi drugim traktorom i isto utovara kao i ja
mada i mi vozači u toku dana spirimo bar po 2 rezervoara motorke da olakšamo sjekaču

uvijek radim sa istim ljudima i žao mi je što nemam u sezoni posla non-stop da ih ne raspuštam
fizikalac mi traži 15e , ja mu plaćam 18 od srca , ima dva obroka piće i prevoz
sjekač ide od 20-40e , zavisno od ''otvorenosti'' posla
šuraka ne plaćam :haha: , šalim se , neću da kažem koliko ga plaćam ::namigivanje::

ekipa mi je kvalitetna i nemam nikakvih pritužbi na njih , radimo koliko se može , odmaramo koliko hoćemo , apsolutno nemam potrebe da ih tjeram da rade čak nekada popizdim što neće da stanu kada se ja umorim , ja nemogu da sjedim a da oni rade a oni neće da se zaustave , pederi ::lose::

prošlo mi je nekoliko radnika koje sam odbio iz nekoliko razloga :mudrovanje (na ovo sam alergičan) , alkohol , neodgovornost i oni koji jednostavno neznaju da rade u šumi (za koje sam procijenio da nisu bezbjedni,bolje rečeno opasni po okolinu) ::lose::

kad dodje sezona jabuka ( branja) cene se krecu od 130 do 170 din po satu i hrana od radnika ... a ne moja :nono: bude ih oko 20 i vise neka d na dan a berese mesec dana, imamo puno voca pa zato....... a cene radniika tokom cele god kod mene su oko 150 din po satu ..... i vozac kombajna uzima u proseku od 10 do 15 posto cene od jutra.. ako je vrsenje 50 evra , vozac ima oko 5 do 7.5 eura po kj... :D :D :nono:

savoris je napisao(la):
ja ne bih mogao dozvoliti da radnik donosi hranu , to mi je nekako iz poniženja , neznam zašto :sta:
@savoris : i meni je malo bzv , al necu valjda ja nositi hranu za njih 20 ( i vise) ..... treba mi samo jedna prikolica za hranu , a gde ce onda jabuke stati :haha: :haha: :haha:

kod nas svi kukaju da nema posla a nitko neče raditi :nono:.tražio sam radnika za šumu,sa mojom hranom,pičem i prevozom i dnevnicom od cca 20 eura(150 kn),ali ne cijeli dan i nitko neće.svima je to malo novaca.pa filozofiraju,pametuju...i ja na kraju kupim svojoj ženi stilovku 017,pa nas dvoje zajedno i koliko napravimo.napravim tako više drva nego da imam neku pijanu budalu kraj sebe...

tomo555 je napisao(la):
kod nas svi kukaju da nema posla a nitko neče raditi :nono:.tražio sam radnika za šumu,sa mojom hranom,pičem i prevozom i dnevnicom od cca 20 eura(150 kn),ali ne cijeli dan i nitko neće.svima je to malo novaca.pa filozofiraju,pametuju...i ja na kraju kupim svojoj ženi stilovku 017,pa nas dvoje zajedno i koliko napravimo.napravim tako više drva nego da imam neku pijanu budalu kraj sebe...
a i budala kad se napije moze da ti ruke isece sa testerom.... kad se sece kod nas jabuke 9 kad ih vadimo ) onda samo jedan sece jedno stablo a ne sad njih dvojica pa da neko ostane bez ruke :nono: :nono: .
upravu si da niko nece da radi ... il ih je sramota ili mala zarada po danu ili ... smao nesto izmisljaju a oce da imaju para a nista ne rade e pa nemoze tako . ::lose:: :nono: :nono:

kad dođe još malo kriza,radit će,svi..već i dnevnice padaju.znam žene koje idu kopat vinograd od juta do mraka za 120 kn,i bez jela i bez pića...premda je to po meni čisto iskorištavanje,a sve se bojim da bi toga moglo biti još... ::lose::

ako vas interesuje u Nemackoj u Sprewaldu gde se beru krastavcici , radnici zaradjuju 3, 2 € na sat , (svoja hrana naravno ) , radi se 12 sati na dan i 5 minuta pauze na sat .

Ovde je fizički rad u poljoprivredi 100 dinara na sat bez obzira da li je ljuštenje kukuruza, nošenje korpi, utovar/istovar stajnjaka, bala itd. Inače lepo od tebe ako obezbediš i vruće kiflice kad rade duže.
Kao što rekoh imam super nadničare koji ponekad čak znaju da odrade i "bez komande" po neku sitnicu kad su već tu - tipa uzme metlu pa počisti ispred kuće ili otrese sneg sa auta dok čeka da isteraš traktor itd.
Sad kada vidim da se u Bačkoj plaća i po 250 dinara na sat, odmah mi je jasno gde ja živim. Ovde je siromaštvo veliko i nezaposlenost, pa samim tim i ponuda radne snage.

možda za neki blic posao ,inače i ovde je 100 do 110 iako nema radne snage , dovodi se sa strane,jer većina ili radi svoje ili godinama radi kod nekog gazde a oni svi u istu tikvu pišaju .

Cena kod nas od 250 din za korpe je za proverene ljude iz sela, koji zaista rade! A za nadnicare iz drugih mesta (Svilojevo, Sonta...), daleko je manja satnica, ali i njihov rad je losiji.

Ja kad pomislim Na radnike Sav se najezim To je stvarno nemoguce,Nemozete da ih nadjete i ako ih nadjete To su deca od 13-14 godina Romi uglavnom,Rade za 1000 dinara i Burek i neki Sok i to je!,Najgore je Sto morate da ih ostavite u dvoristu Dok sam ja U traktoru vozim kukuruz a otac bere,Uvek mi je frka da nesto Neodnesu ima puno alata,Postavim kikindu Otvorim stranicu dvojica stoje dole i usmeravaju kurkurz a jedan se popne u prikolicu i Gura E tu se uvek javlja problem sto niko nece u prikolicu,A kad cuju da mora u njivu da se ide Da se prave putevi Nesto izvojevaju i jedva odu.Video sam jedan snimak Na internetu
I bez ovoga nesmem berbu da docekam,Radim sa jednorednim beracem znaci 4 do 5 prikolica dnevno cesto ta 5 ostane za ujutru,Nekomusa se I ponovo Lencare,Sa onom masinom Jedan radnik mi je potreban da se popne u ambar(cardak) postavi drva na vrata ili da malo razgura kukuruz i da skupi kukuruz posle kada ja odem i to je to.2000 do 2004-5 Bila je ekipa rumuna iz rumunije Bio ih potero rezim na ovu stranu Ljudi su spavali kod mene i kod mog strica U jednom momentu stric mi je rekao u supi gde se nalazijo traktor spavalo ih je preko 15 njih Ali to je bilo 1987-88,i radili su kod gazde za dzabe!,A kod drugih za pare.

ja sam veceras zvao zene da kopam repu one rade kod mene uvek uglavnom u repi cupaju travu kad ima a nekad i u soji kazu cena ista kao lane kad su sekli travu u repi a cena 1100din za osam sati

kod mene radnici rade za 1200din i to uz dva obroka pice i cigarete i ako zavrse posao ranije odu kuci nekad i u 2 nekad i u tri retko kad ostanu do posle 5,,muskarci za tezi rad kopanje utovar djubreta traze po1500-2000 din ,jebga nece niko da radi mada kad mnemaju posla onda idu u plastenik i rade od jutra do mraka za 800din i to sve je njihovo osim vode ,,ja moram toliko da ih placem jer iako je kriza nece ljudi da rade pa idi bogu ne mozes da nadjes radnu snagu, a i cigani kojih kod mene ima dosta odose svi u italiju i austriju i posle sede ovde nece da rade ,opsti problem,,cujem od mojih kolega da u pojedinim mestima gde nema radne snage idu dnevnice i do 2000 din .

Nazad
Vrh