dobrodol
Član
Vidi ovako:Ne znam,kad sma bio manji i kad su nasi pocinjali s kravama nosilo se u selo na otkupno mesto,i tu je bio problem sto je bila niska cena moze 20 njih da ima dobro sve i jedan uleti sa 2 000 000 somackih i svima pokvari,i od kad se preslo na bazen kuci ima neki momenata da je losiji neki uzorak pa si na ivici da ispadnes iz ektra klase ali onda resavas krave koje su problem i trudis se vise, jer znas da ce se to isplatiti i da ces dobiti vecu cenu,ali u sustini ja mislim da od kad imamo svoj laktofriz da nismo ispali ni jednom iz extra klase,a imamo od 2004. ili 2005. ako se ne varam.
Uzorci se uzimaju jedared na 15 dana i to od strane Mlekare i od strane Stočarske Zadruge gde su mi umatičena grla,nezavisno jedni od drugih, nisam unapred upozoren kada će se uzorkovati mleko, i taj uzorak šalju na Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Mlekara proveru vrši u sopstvenoj Laboratoriji.
KVALITET MLEKA JE UVEK BIO U GRANICAMA PROPISANOG...
Nikada nisam došao u situaciju da se pravdam zbog čega ima vode ili antibiotika u mleku...
I na kraju, šta ja dobijam time što se trudim da ispoštujem sve standarde i propise, počevši od kvalitetne ishrane grla, same higijene muže, pa do predaje mleka na otkupno mesto?
SMANJENJE CENE ! ! ! ETO..
U principu, smatram da mi svojevrstan "pojas za spasavanje" predstavlja tele koje prodam, bez obzira muško ili žensko, cena koju dobijem za njih je iz godine u godinu sve veća u odnosu na starost i težinu teleta....
I pitam se, da li se neko ko se bavi Stočarstvom, praktično ili teorijski, ikada zapita zbog čega je nastupila tendencija porasta cena teladi ?
Odgovor neće naći pa makar im stajalo napisano ispred očiju...
Nekome je u interesu da se UNIŠTI DOMAĆA OSNOVNA PROIZVODNJA MLEKA...
Ko preživi, pripovedaće...