Nemogu vam tačno reći za seno jer sam koristio dodatak lucerku kao zelenu masu sa placa što sam kosio 7-8 puta godišnje naplacu od 15 ari pod detelinom ali koza ne pojede više od 100bala i to onih manji a to je najviše 900 kg a koncentrata ne više od 300 kg.Samo jedno da bi se proizveo sir i plasirao ovo je samo jedan deo troškova kao što su analize sira 2 puta god,sanitarni list 2x za 2 člana god analize mleka,lubrusi ,zaštita vimena,lekovi ,veterinarske usluge,struja, plin ,prevoz i drugi .Uglavnom troškovi se kreću od 1/4 do 1/3 prihoda ali da bi se došlo do toga treba dosta iskustva i koze da budu pripremljene za proizvodnju.Samo koze koje imaju vimena uz 3 puta mužu kao moje a da nekažem Ivanine sada i Sašine mogu to postići.Dali su vam koze za to samo pogledajte fotogaleriju.Još sam zaboravio da kažem da koze kad u u jakoj laktaciji ne brabonjaju već im je izmet u većem komadu.Još nešto da upozorim kolege kozare da ne prihvataju olako savete o zaštiti koza koje im daju ovčari jer mnogi lekovi se uopšte ne smeju davati kozama i ne samo u laktaciji nek vas ne zbunjuje kad nepiše krenca za mleko jer na kraju piše nedavati muznim grlima.Pozdrav Milan!