Hvala Mirko. Da se nadamo da bude sa srećnim krajem ali nemam neka velika očekivanja. Baš zbog toga što druge koke ulaze kod koke koja se 'nasadila' sam i podigao to gnezdo.
Evo kako to sada izgleda....
Inače sam je sa sve gnezdom bio pomerio u prostoriju do kokošinjca ali je bila uznemirena. I ostale koke i petlovi su se bunili. Verovatno još nije ušla u (pretpostavljam) neki 'mod' da samo leži i brani jaja. Verovatno u grupi se oseća sigurnije. Ipak sam je na kraju vratio ali na 'sprat'. Sada se u to gnezdo teže ulazi ali je ipak dostupno.
Za pipe sam pisao da sam drugi tretman uradio u subotu i svaku koku sam isprskao ispod krila i svuda po malo a posle i kokošarnik i gnezda. A ova je u nedelju ostala da leži u gnezdu.
Inače imamo dva gnezda koja su jednostavno kante od polikolora i po tri koke se guraju jedna na drugu da snesu. Treće gnezdo je plastično bure. Kad sam počeo da ostavljam po jedno jaje u svako gnezdo malo su se koke rasporedile pa nose u svakom. Ali često se nađe po neko razbijeno jaje.
Ideja mi je bila da napravim drvena gnezda koja mogu da se pomeraju i da kada neka koka ostane da leži na jajima da je samo sa gnezdom pomerim van kokošinjca. Ostalo je to samo na planovima....
Sada će biti i problem jer ta koka neće moći sa pilićima da bude u kokošinjcu a ne može da ostaje preko noći napolju. Smisliću neki laki pokretni zaštitni kokošinjac gde će moći da bude sa pilićima... ali o tome kad dođe vreme i ako bude podmlatka...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inače prodaja jaja ide dobro pa sam ozbiljno razmišljao da dokupim desetak iznošenih koka nosilja pa da ih držim do oktobra novembra i da posle završe u supi... Taman bi im produžio život a i malo bi se očistile od koncentrata a malo bi i snele po neko jaje... Još uvek razmišljam....