Danas naleteo u blizini mog sela na jedan MTZ 52 iznenadio me u kakvom je stanju.. Sve na svom mestu (za svoje godine) a i gume na pola... Trazi covek za njega 2000 evra... Po recima fiksno ali mozda bi moglo jos malo nize 50-10 e.. Sta vi mislite o Belarusu 52???
Sve je to jako matoro. Pre češ naći T-40 novijeg godišta nego MTZ 50/52. Znam ja šta bi ti. Duže je ostao u proizvodnji T-40, ali i 52-ojki ima dobro očuvanih. Ako nađeš nešto valjano, što da ne!? Po Vojvodini se inače prodaju za manje novce od tih 2000 evra. Kod MTZ 50/52 ima jedna dobra caka, a to je da su neki primerci registrovani na dva sedišta u kabini. Zaista ima sedište na kojem mogu dve prosečno građene osobe normalno da sede i to tako da rukovalac neometano može da upravlja traktorom kao i kada je sam. Čak i ako nije registrovan na dva sedišta, a ima to njegovo originalno široko sedište, prijaviš to na tehničkom i prolazi glat. Lično sam držao u ruci saobraćajnu dozvolu za jedan Belarus MTZ 52 na kojoj piše da ima dva mesta za sedenje.
Inače delovi su jeftini i ima ih. To je generalno jedna izdržljiva kljusina, dakle u nameni konjina zadružna - da ga tera Kurta i Murta u tri smene, masne ruke večito sa njim ali radi posao.